Rok Kronaveter je poskrbel za edini gol na tekmi. Streljal je z vrha kazenskega prostora. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Kronaveter je poskrbel za edini gol na tekmi. Streljal je z vrha kazenskega prostora. Foto: www.alesfevzer.com
Fazanerija je bila razprodana, zbralo se je dobrih 5.000 nogometnih navdušencev. Foto: Twitter/Matej Rijavec
Ljubljančane je prvič vodil Zoran Barišić. Foto: www.alesfevzer.com

Veličina je, da je priznal. Dejstvo je, da je naredil napako in se tega zaveda. Verjamem, da bo na drugih tekmah boljše.

Trener Mure Ante Šimundža o napaki Damirja Skomine
Damir Skomina je ob odhodu z igrišča prejel žvižge, saj v prvem polčasu ni dosodil najstrožje kazni, ko je Matic Črnic igral z roko v kazenskem prostoru. Skomina je po tekmi priznal napako. Foto: www.alesfevzer.com

Mura je v drugem polčasu igrala malo napadalneje. Tudi mi smo se borili. Naši protinapadi so bili nevarni, zadaj pa smo imeli dobrega vratarja in obrambo.

Zoran Barišić, trener Olimpije
Nogometni derbi si je ogledal tudi predsednik Olimpije Milan Mandarić. Foto: www.alesfevzer.com
Triglav v 91. minuti do presenetljive zmage v Domžalah
Putinčanin: V drugem polčasu nam je bilo zelo težko
Skomina priznal napako na derbiju v Fazaneriji
Mojstrovina Gajića s peto v Domžalah

Dobrih 5.000 gledalcev je spremljalo pravi športni praznik, ki je postregel z dvema goloma, dvema rdečima kartonoma in številnimi priložnostmi na obeh straneh. Zmaga Ljubljančanov tako ni bila gladka, kot nakazuje končni rezultat.

V prvih 30 minutah je bila Olimpija podjetnejša, dosegla je tudi vodilni gol, zadel je Rok Kronaveter. Nato so gostitelji zaigrali na polno, nizali so priložnosti, tudi v zadnjih 20 minutah so bili zelo blizu gola za izenačenje, a v sodnikovem dodatku so zmaji zadeli iz protinapada za končni rezultat.

Kronaveter zadel z razdalje
Uvodne minute so pripadle Ljubljančanom, že v četrti minuti je Andres Vombergar udaril z glavo, toda obramba Mure je bila na mestu. V 15. minuti je Sirk poskušal s škarjicami, čeprav strel ni bil nevaren, si je prislužil aplavz občinstva. Rok Kronaveter je v 26. minuti poskusil s strelom od daleč, s parado se je izkazal Obradović. Tudi minuto pozneje je dobro zaščitil svoja vrata, ko je prišel hitreje do žoge kot Lupeta.

Kronaveter pa je v 30. minuti tekme "zakrivil" vodilni gol. Na vrhu kazenskega prostora je prelisičil obrambo Mure, streljal je z razdalje in po odboju od vratnice je žoga končala za hrbtom Obradovića (0:1).

Mura zahtevala 11-m
V 41. minuti so se domači razjezili, želeli so, da sodnik Damir Skomina dosodi igranje z roko Maticu Črnicu v kazenskem prostoru, a sodniška piščalka je ostala nema, najstrožje kazni Skomina ni dosodil.

Po prejetem golu so gostitelji postali nevarnejši, a gola jim ni uspelo doseči.

Olimpija je imela v prvem polčasu tri strele v okvir vrat, Mura pa enega.

Mura napadala, Olimpija zadela
V drugem polčasu so Ljubljančani prišli do prve prave priložnosti v 52. minuti, Črnic je streljal z roba kazenskega prostora, a za malo je zgrešil vrata. Mura je bila še naprej enakovreden nasprotnik, v 60. minuti je Ilić v zadnjem trenutku izbil žogo, Sirk je bil malenkost prepočasen. Šušnjara je v 62. minuti poskrbel za novo dozo navdušenja – po predložku z druge strani je dobro skočil, streljal je z glavo, zadel je vratnico. Nekaj minut pozneje pa je za las meril mimo leve vratnice.

Mura je bila v zadnjem delu igre še napadalnejša – nevarno je v 89. minuti s prostega strela s 25 metrov meril Kous, a žoga je zletela le malo mimo vratnice. Olimpija, ki se je uspešno branila, je ob koncu tekme podvojila prednost. Tomi Horvat je izgubil žogo na sredini igrišča, v protinapad so stekli trije ljubljanski nogometaši, učinkovito pa ga je zaključil Marko Putinčanin.

Obe ekipi sta sicer zadnjih 20 minut igrali le z deseterico, saj sta rdeči karton prejela Šušnjara in Štiglec, ob prekršku Maruška nad Suljićem je igralcem zavrela kri, bilo je precej odrivanja in nekaj udarcev, teren pa sta morala zapustiti Šušnjara in Štiglec.

Olimpija se je s tretjo zaporedno zmago prebila na drugo mesto prvenstvene lestvice, za vodilnim Mariborom zaostaja šest točk.

Slab niz Domžalčanov se nadaljuje
Osmi krog je sklenila tekma Domžale – Triglav. Domžalčani, pri katerih je manjkal trener Simon Rožman, ki je zbolel, so na domači zelenici izgubili z 1:2.

Marko Gajić je v 25. minuti povedel Triglav v vodstvo (0:1) – Gajić je mojstrsko s peto zadel iz bližine (gol si lahko pogledate v videu na desni). Sama končnica tekme je bila zelo zanimiva, saj sta v manj kot minuti padla dva gola. Najprej so Domžalčani izenačili – Ibričić je izvedel kot z leve strani, podal je na drugo vratnico, kjer je bil Tilen Klemenčič, zadel je za 1:1. Že v naslednjem napadu pa so Gorenjci znova povedli, Tilen Mlakar je na levi strani kazenskega prostora preigral prav Klemenčiča in žogo poslal pod prečko za 2:1.

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 8. krog:

MURA - OLIMPIJA 0:2 (0:1)
5.000; Kronaveter 30., Putinčanin 90.
RK: Šušnjara 69.; Štiglec 69.

Mura: Obradović, Kous, Maruško, Peričić, Šturm, Kozar(81./Horvat), Lorbek, Šušnjara, Kouter(81./Pucko), Bobičanec (72./Karničnik), Sirk.

Olimpija: Ivačič, Bagnack, Ilić, Maksimenko, Štiglec, Putinčanin, Tomić, Lupeta (65./Savić), Kronaveter (46./Suljić), Črnic, Vombergar (78./Jurčević).

Sodnik: Damir Skomina (Koper)



DOMŽALE - TRIGLAV 1:2 (0:1)
600; Klemenčič 90.; Gajić 25., Mlakar 91.

Domžale: Mulalić, Sikošek, Melnjak, Klemenčič, Rom, Žužek, Mujan (46./Ibraimi), Ibričić, Hodžić (46./Gnezda Čerin), Belima, Vuk.

Triglav: Čadež, Kryeziu, Elsner, Alić, Kumer, Udovič, Mlakar, Tijanić, Majcen (78./Jurić), Gajić (81./Osikel), Dickson (93./Česen).

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


Odigrano v soboto:
ALUMINIJ - GORICA 0:0
100 gledalcev
RK: Muminović 70./Aluminij

RUDAR - CELJE 0:1 (0:1)
250; Lotrič 10.
Pridigar (Rudar) je v 72. minuti ubranil 11-metrovko Požegu Vancašu.

KRŠKO - MARIBOR 0:2 (0:0)
1.300; Mlakar 56., Hotić 59.
RK: Ejup 78./Krško

Lestvica:
MARIBOR           8 6 2 0  26:4   20 
OLIMPIJA          8 4 2 2  15:8   14 
ALUMINIJ          8 4 1 3  14:13  13 
GORICA            8 3 4 1  10:10  13 
DOMŽALE           8 3 1 4  11:12  10 
MURA              8 2 3 3  13:12   9 
TRIGLAV           8 2 3 3  10:17   9 
CELJE             8 1 5 2   9:11   8 
KRŠKO             8 1 4 3   4:8    7 
RUDAR             8 1 1 6   5:22   4 

Veličina je, da je priznal. Dejstvo je, da je naredil napako in se tega zaveda. Verjamem, da bo na drugih tekmah boljše.

Trener Mure Ante Šimundža o napaki Damirja Skomine

Mura je v drugem polčasu igrala malo napadalneje. Tudi mi smo se borili. Naši protinapadi so bili nevarni, zadaj pa smo imeli dobrega vratarja in obrambo.

Zoran Barišić, trener Olimpije
Triglav v 91. minuti do presenetljive zmage v Domžalah
Putinčanin: V drugem polčasu nam je bilo zelo težko
Skomina priznal napako na derbiju v Fazaneriji
Mojstrovina Gajića s peto v Domžalah