Za derbi Olimpije in Maribora vlada izjemno zanimanje, tako da bodo Stožice morebiti tudi razprodane. Foto: www.alesfevzer.com
Za derbi Olimpije in Maribora vlada izjemno zanimanje, tako da bodo Stožice morebiti tudi razprodane. Foto: www.alesfevzer.com

Derbi bi moral biti po prvotnem načrtu odigran 24. oktobra, a je bil zaradi begunske krize in zasedenosti policije, ki je bila takrat prerazporejena na državno mejo, preložen.

Vodilni ekipi lige se bosta zdaj udarili takoj po reprezentančnem terminu in obračunih dodatnih kvalifikacij za Euro 2016 med Slovenijo in Ukrajino, ki bosta 13. oziroma 17. novembra.
Predzadnji novembrski konec tedna bodo tako odigrane tri tekme 18. kroga in predelegirana tekma 15. kroga. Ker bi Olimpija in Maribor sicer imela prvenstvene obveznosti tudi v 18. krogu, je Nogometna zveza Slovenije v soglasju s klubi sprejela odločitev, da se tekmi 18. kroga med Olimpijo in Krko ter Mariborom in Gorico prestavita na sredo, 25. novembra.
21. novembra bo na sporedu tudi eden izmed največjih svetovnih derbijev, El Clasico med Realom iz Madrida in Barcelono. Španski obračun se bo začel ob 18.15.

Olimpijo, ki ima sedem točk naskoka pred Mariborom, čaka pred dvobojem v Stožicah še gostovanje v Velenju, vijoličaste pa tekma v Novem mestu s Krko.