Luka Elsner je po dobrih treh letih delovanja v Domžalah poiskal nov izziv v Ljubljani. Foto: BoBo
Luka Elsner je po dobrih treh letih delovanja v Domžalah poiskal nov izziv v Ljubljani. Foto: BoBo
Nenad Protega, Milan Mandarić, Luka Elsner in Aljoša Vekić
Nenad Protega, Milan Mandarić, Luka Elsner in predstavnik za odnose z javnostmi Aljoša Vekić na novinarski konferenci Olimpije. Foto: BoBo
Simon Rožman
Simon Rožman je v sezoni 2014/15 vodil Celje do drugega mesta v Prvi ligi TS in finala Pokala Slovenije. Foto: www.alesfevzer.com
Elsner napoveduje všečno Olimpijo

34-letni Elsner je z Olimpijo podpisal triletno pogodbo. "Presrečen sem, da sedim tu v novi vlogi, da sem se pridružil tej krasni zgodbi, polni zgodovine, katere del je povezan tudi z mojo družino. Zagotovo je to lep trenutek zame. Preteklost je zelo pomembna, daje navdih za prihodnost, občutek imam, kot da sem se nekoč v tem že videl. Zagotovo je motivacija še toliko večja," je na predstavitveni novinarski konferenci povedal novi trener Olimpije, čigar ded Branko je nekdaj vodil moštvo iz Ljubljane, oče Marko pa igral zanj.

Elsner je po slovesu Marijana Pušnika pred pol leta zavrnil selitev k Olimpiji: "Stvari so se od takrat spremenile, dozorel sem in lahko ponudim pomoč. Trenutni položaj v Olimpiji je primeren, da mi zaupajo, struktura vodenja, igralski kader in razmere so idealne, da sem začutil, da je to pravi korak za vse skupaj. Ni bilo dvomov o odločitvi, pozimi pa sem jih imel, ali bom sposoben uresničiti cilje. Naredil bom vse, da bomo kolektivno dobri, ambiciozni, zmagovalni in všečni. Seveda je bila prisotnost Nenada in najino sodelovanje v Domžalah eden izmed pomembnih dejavnikov za takšno odločitev. Včasih je treba reči ne, danes pa je velik da. Poznam igralce, poznam okolico, tu sem doma. Imam dobre temelje, da svoj način dela hitro prenesem na igralce. Vem, kje imajo rezerve. Mislim, da imamo igralce za sistem 4-3-3. To je osnovna ideja. Sem pa v kratki zgodovini trenerja uporabljal prav vse sisteme in jih bom prilagajal razmeram."
Mandarić: So najboljši igralci, ni pa ekipe
Tako kot v Domžalah mu bo pomagal pomočnik Rok Hanžič. "Pomembno je, da imam ob sebi človeka, ki me pozna. Večina preostalih pomočnikov bo ostala istih."
"Izbira je bila hkrati lahka in težka, sem pa prepričan, da je bila prava,"
je o odločitvi za Elsnerja dejal športni direktor Olimpije Nenad Protega. Predsednik Milan Mandarić pa je dodal: "Z Vanolijem se ni razpletlo po željah. Nekajkrat sem v časopisih prebral, da tudi vi niste bili ravno zadovoljni z igro. Igra ni bila prava, to je bil velik znak, da bo treba napraviti spremembo. Individualno imamo najboljše igralce v slovenski ligi, nimamo pa ekipe. Prepričan sem, da bo Luki uspelo pridobiti spoštovanje igralcev, to nam je najbrž manjkalo v zadnjem času. Zelo smo zadovoljni, da se nam je pridružil."

Po prihodu Mandarića v prestolnico ima Olimpija že četrtega novega trenerja. Pušnik je ekipo vodil šest mesecev, Marko Nikolić tri, Rodolfo Vanoli pa štiri.
Rožman: Lahko vzdržujem visoke standarde
Novico o trenerskih novostih v Prvi ligi TS je prvo potrdilo vodstvo Domžal, ki je na svoji novinarski konferenci za novega trenerja predstavilo Simona Rožmana. Ta je v sezoni 2014/2015 popeljal Celje do naslova državnega podprvaka, zadnjih šest mesecev pa je kot svetovalec in strokovni koordinator pri delu z mladimi deloval v Domžalah.

Športni direktor Domžal Matej Oražem je razložil: "Vse se je odvijalo v zadnjih dneh. Spoštovali smo željo Luke Elsnerja, ki se je dogovoril z Olimpijo. Odločitev o novem trenerju je bila lahka. Ko se nam je Simon pozimi pridružil, smo že naredili ta nastavek. Naši cilji ostajajo nespremenjeni. Želimo biti v vrhu slovenskega nogometa, igrati lep in atraktiven nogomet."

Rožman se je klubu najprej zahvalil za zaupanje, nato pa dodal: "Odločitev je lahka, ker je klub izjemno dobro organiziran, mislim, da je na najvišji ravni v Sloveniji. Klub deluje na dolgi rok. Imamo absolutno kakovosten kader. Odnosi v klubu so dobri, od prvega dneva sem bil dobro sprejet. Luka Elsner je postavil visoke standarde, verjamem, da to lahko nadaljujem."

Elsner napoveduje všečno Olimpijo