Joc Pečečnik trenutno nima motiva po igranju v 1. ligi. Foto: MMC RTV SLO
Joc Pečečnik trenutno nima motiva po igranju v 1. ligi. Foto: MMC RTV SLO
Josip Iličić
Josip Iličić je v nekaj mesecih prišel iz Interblocka do Serie A. Foto: MMC RTV SLO

Na srečo imamo najboljše zaledje v državi, tako, da nam tudi prvoligaški klubi, kot je NK Maribor, dobesedno brez našega védenja kradejo igralce. To ni fer, niti ni športno, glede na to, da je prav NK IB pomagal Mariboru pri njegovi uspešni športni in finančni poti s prestopom Beriča in Iličiča, ki jih je Maribor dobil zastonj, zabila pa sta skoraj vse odločilne gole prejšnje sezone.

Predsednik Interblocka je v izjavi za javnost zapisal nekaj besed o prihodnosti svojega kluba, med drugim pa je ošvrknil tudi državne prvake iz Maribora. Na ta zapis so se hitro odzvali pri Mariboru, kjer so v izjavi za javnost zavrnili vse očitke.

Izjava NK Maribora:
Stališče našega kluba je, da se na podtikanja z različnih strani ne odzivamo. Medijskega "ping-ponga" ne potrebujemo, raje govorimo na igrišču. Toda ob prebiranju izjave g. Joca Pečečnika, da naj bi NK Maribor kradel igralce brez njihovega vedenja, moramo javnosti pojasniti nekaj zadev.

Izven igrišča se zavzemamo za zgledno sodelovanje z vsemi klubi, tako tudi z Interblockom. Ne posegamo po nešportnih potezah, njihov igralec nam je bil ponujen. Težko je dojeti, da se na takšen način izpostavi prav prvi mož kluba, ki je na višku svoje oz. klubske moči počel, kar si je zaželel. Gospod Pečečnik je "pozabil", kaj je storil Interblock. Kako so izpeljali prestop mladega vratarja iz naše nogometne šole Ažbeta Juga, ki so ga potem za veliko denarja prodali v Francijo?

G. Pečečnik se je z negativne strani dotaknil našega kluba, čeprav je doslej v svojem nogometnem projektu po finančni plati vse dobil poravnano prav v Mariboru. Predvsem pa nas čudi odziv iz Ljubljane s stališča, da obstaja v ognju še eno skupno vroče železo, to je Robert Berić. V njegovem primeru imamo škarje in platno v naših rokah. Če želimo.

Vir: NK Interblock in nogomania.