Zavrč je bil v dodatnih kvalifikacijah za igranje v prvi ligi na dveh tekmah boljši od Aluminija, toda za
Zavrč je bil v dodatnih kvalifikacijah za igranje v prvi ligi na dveh tekmah boljši od Aluminija, toda za "zeleno mizo" je Zavrč izgubil bitko, tako da je najresnejši kandidat za novega prvoligaša Aluminij. Foto: www.alesfevzer.com

Kako je lahko teh 6.000 evrov tako velik greh, da mora Zavrč kar iz prve lige? Apeliram na NZS, naj osebnih zamer ne prevali na NK Zavrč, ki je zrel klub z določenim številom selekcij.

Odvetnik Zavrča Igor Majnik
Miran Vuk
Miran Vuk pravi, da je odločitev NZS-ja sramota za nogomet. Foto: www.alesfevzer.com

Nabavil sem si dva poštena psa, ki se me veselita, ko se vrnem domov. Raje posvečam svoj čas njima kot ljudem v sodniški in nogometni organizaciji.

Miran Vuk
Zavrč ostal brez licence

Licenčna komisija NZS-ja za pritožbe je potrdila odločitev komisije NZS-ja za licenciranje nogometnih klubov, ki je Zavrč zavrnila zaradi neizpolnjevanja finančnih meril. Zavrč bo tako moral v nižjo ligo, kaj točno je v ozadju zapleta, pa je na novinarski konferenci povedal predsednik kluba Silvo Šterbal:

"Zalomilo se je pri hrvaškem tretjeligašu Mosorju iz Žrnovnice. Od tam je k nam prišel vratar Hrvoje Čubić. Z njim smo prekinili pogodbo decembra. Vse obveznosti so bile poravnane. Zanj smo morali plačati Mosorju 7.000 evrov. Tisoč smo plačali takoj, za preostalih 6.000 smo se dogovarjali o obrokih. Strinjali so se, da plačamo do 14. aprila. Plačali smo 14. aprila, vendar nam dokumentacije niso podpisali. O tem smo obveščali NZS. Vztrajali smo, da je treba imeti ta papir, nam pa ga ni uspelo pridobiti. Tako smo licenčno dokumentacijo oddali brez tega potrdila. Smo pa priložili potrdilo o plačilu, ki je imelo datum 14. april in ne 31. marec, kot bi moralo biti po pravilih. 3. maja smo dobili odločbo, da zaradi neizpolnjevanja finančnih obveznosti ne moremo dobiti licence. Pritožili smo se, a zaman."

Odvetnik Zavrča Igor Majnik se sprašuje: "Kako je lahko teh 6.000 evrov tako velik greh, da mora Zavrč kar iz prve lige? Apeliram na NZS, naj osebnih zamer ne prevali na NK Zavrč, ki je zrel klub z določenim številom selekcij. Ostane nam le še pritožba na izvršilni odbor in odbor za nujne zadeve ... Če bomo res morali v nižjo ligo, bo to velik udarec za klub. Vprašanje je, ali si sploh želimo igrati v nižjih ligah ali pa je bolje razpustiti klub."

Miran Vuk: To je sramota za nogomet
Novinar Radia Slovenija Danijel Poslek se je po telefonu pogovarjal tudi Miranom Vukom, ki pri NK Zavrč vleče glavne poteze: "To je sramota za nogomet. Imamo najboljšo logistiko od vseh klubov prve lige, nihče nima toliko kakovostnih igrišč za trening, kot jih imamo mi. Medtem pa veliki igralci, ki imajo pod seboj sodniško in nogometno zvezo, niso kaznovani. O tem bi lahko povedal marsikaj."

"S kurjimi tatovi se ne bi več srečeval"
Na vprašanje, ali bo Zavrč sploh igral v drugi ligi, je Vuk odgovoril: "Poskrbel bom, da bodo ti objekti normalno dihali, sponzorji pa bodo še vedno pomagali, kot bodo lahko. Pogodbe igralcev veljajo, ne glede na to, ali je prva ali druga liga. Kdor bo želel oditi, bo ob plačilu odškodnine odšel. Želim si, da bi imeli že ob zimskem premoru toliko prednosti, da bi si zagotovili preboj v prvo ligo."

Se bo Vuk morda umaknil? "Iz Zavrča se ne bom umaknil, saj sem tam doma. Se pa ne bi več srečeval s temi kurjimi tatovi, ki so v teh organizacijah. Še zdaleč niso moj nivo in ne funkcioniram na takšen način. Naša logika z logiko teh prisklednikov na NZS-ju ne gre skupaj. Nabavil sem si dva poštena psa, ki se me veselita, ko se vrnem domov. Raje posvečam svoj čas njima kot ljudem v sodniški in nogometni organizaciji."

Superpokal preložen na poznejši termin
Tekma superpokala med državnim prvakom Olimpijo in pokalnim zmagovalcem Mariborom, ki bi morala biti kot uvod v novo sezono odigrana 24. junija, je prestavljena na poznejši termin. Ne Olimpija ne Maribor nista pripravljena oziroma zaradi objektivnih razlogov zmožna tekme organizirati v predvidenem terminu, sporočajo iz NZS-ja. Nov datum tekme bo določen naknadno.

Kako je lahko teh 6.000 evrov tako velik greh, da mora Zavrč kar iz prve lige? Apeliram na NZS, naj osebnih zamer ne prevali na NK Zavrč, ki je zrel klub z določenim številom selekcij.

Odvetnik Zavrča Igor Majnik

Nabavil sem si dva poštena psa, ki se me veselita, ko se vrnem domov. Raje posvečam svoj čas njima kot ljudem v sodniški in nogometni organizaciji.

Miran Vuk
Zavrč ostal brez licence