Giovanni Trapattoni odhaja v Nemčijo. Mu bo tudi tu uspel podoben podvig kot na Portugalskem? Foto: EPA
Giovanni Trapattoni odhaja v Nemčijo. Mu bo tudi tu uspel podoben podvig kot na Portugalskem? Foto: EPA
Milan Baroš
Milan Baroš bo tudi v naslednji sezoni oblekel rdeči dres Liverpoola. Foto: EPA

66-letni Italijan bo na mestu trenerja zamenjal nekdanjega nemškega reprezentanta Matthiasa Sammerja, ki je po neuspešni sezoni, ko se Stuttgart ni uvrstil v Ligo prvakov, odstopil.



Tudi Spalletti podpisal za dve leti
Novi trener Rome pa bo naslednji dve leti dosedanji trener Udineseja Luciano Spalletti. Kandidata za njegovega naslednika sta Serse Cosmi, ki je letos v Serie A znova popeljal Genoo, in Gianni De Biasi, ki je nazadnje sedel na klopi Brescie.

Puš ostaja v Novi Gorici
Nogometaš Hita Gorice Aleš Puš bo pri državnih prvakih igral tudi v prihodnji sezoni. Bočni igralec, ki mu je prejšnja pogodba letos potekla, je zvestobo Novogoričanom obljubil še za leto dni.

Torres se ne namerava preseliti

Španski nogometni biser Fernando Torres želi tudi v prihodnji sezoni igrati pri Atleticu. Ne zanimajo me ponudbe tujih klubov, saj želim do konca oddelati še triletno pogodbo, je dejal 21-letnik.

Baroš zavrnil ponudbo Lyona
Češki nogometni reprezentant Milan Baroš bo tudi v prihodnji sezoni igral pri Liverpoolu, saj je 23-letni napadalec zavrnil ponudbo francoskega prvaka Lyona. Baroš se je za obstanek na Anfieldu odločil potem, ko je Uefa Liverpoolu dovolila nastop v Ligi prvakov v prihodnji sezoni.

Pellegrino zapušča Redse
Argentinski branilec Mauricio Pellegrino ni več član Liverpoola. Pri evropskem prvaku so se odločili, da s 33-letnim nogometašem ne podaljšajo pogodbe.

Na klopi Bordeauxa Ricardo
Mesto trenerja francoskega prvoligaša Bordeaux je prevzel Brazilec Ricardo. Nekdanji prvi mož PSG-ja je bil brez službe od novembra, ko so ga odpustili pri Flamengu. Prejšnji trener Bordeauxa Michel Pavon je v ponedeljek odstopil zaradi težav z zdravjem.

Nova trenerja tudi v Dinamu ...
Nogometaše Dinama iz Kijeva bo odslej vodil nekdanji ukrajinski selektor Leonid Burjak. Dosedanji trener Josef Sabo je odstopil po četrtkovem porazu (2:3) proti večnemu tekmecu Šahtjorju iz Donecka, ki si je sicer že v nedeljo zagotovil naslov ukrajinskega prvaka.

... in Olympiacosu
Norvežan Trond Sollied bo postal novi trener Olympiacosa, potem ko je nepričakovano zapustil belgijski Club Brugge. Sollied naj bi z grškimi prvaki podpisal dveletno pogodbo. Srb Dušan Bajević je pred dvema tednoma odstopil zaradi nezadovoljstva navijačev in Rivalda.