Na stavnicah sta prva favorita za kombinacijsko zlato Alexis Pinturault (na fotografiji) in Marcel Hirscher. Foto: EPA
Na stavnicah sta prva favorita za kombinacijsko zlato Alexis Pinturault (na fotografiji) in Marcel Hirscher. Foto: EPA

Če bo vreme dopuščalo in veter ne bo spet premočen, bo moška kombinacija prvi smučarski dogodek na letošnjih olimpijskih igrah, potem ko je v nedeljo odpadel moški smuk, v ponedeljek pa ženski veleslalom. Kombinacijski smuk se bo začel ob 3.30, slalom pa ob 7.00. To bo prva od treh priložnosti za Marcela Hirscherja, da prvič v karieri osvoji zlato olimpijsko medaljo. Ker v smuku ni prav hiter, ima seveda več možnosti za uspeh v veleslalomu in slalomu. Od Slovencev bodo nastopili Martin Čater (s številko 18 bo od Slovencev na smuku nastopil prvi), Klemen Kosi, Boštjan Kline in Štefan Hadalin.

Tekaški spored je rezerviran za šprint v klasični tehniki tako v moški kot v ženski konkurenci. Kvalifikacije se bodo začele ob 9.30, izločilni boji pa bodo po 12. uri. Od Slovencev bodo nastopali Katja Višnar, Alenka Čebašek, Nika Razinger, Anamarija Lampič, Miha Šimenc in Janez Lampič. Vesna Fabjan, bronasta v Sočiju (a v prosti tehniki), se ni uvrstila v slovensko ekipo.

Deskarja Tita Štanteta in Tima Kevina Ravnjaka čakajo kvalifikacije v snežnem žlebu, disciplini, v kateri želi ameriški zvezdnik Shaun White dobiti tretjo zaporedno zlato olimpijsko medaljo.

Med torkovimi končnimi odločitvami se bodo prve v boj za medalje podale deskarke v snežnem žlebu. Komplete medalj bodo podelili še v sankanju v enosedu za ženske, v hitrostnem drsanju na 1500 metrov za moške, v hitrostnem drsanju na kratke proge na 500 metrov in v kerlingu med mešanimi dvojicami.


Torkov spored, ob 1.05:
Kerling, mešane dvojice, tekma za 3. mesto
Ob 2.00:
Deskanje na snegu, snežni žleb (Ž), finale
Ob 3.30:
Alpsko smučanje, kombinacija (M), smuk
Ob 5.00:
Deskanje na snegu, snežni žleb (M), kvalifikacije
Ob 7.00:
Alpsko smučanje, kombinacija (M), slalom
Ob 8.40:
Hokej (Ž): Kanada - Finska
Ob 9.30:
Smučarski teki, šprint (M/Ž), klasično, kvalifikacije

Ob 11.00:
Hitrostno drsanje - kratke proge, 500 m (Ž), finale
Ob 11.30:
Sankanje, enosed (Ž), 3. in 4. vožnja
Ob 12.00:
Smučarski teki, šprint (Ž), klasično, finale
Smučarski teki, šprint (M), klasično, finale
Hitrostno drsanje, 1.500 m (M)

Ob 12.05:
Kerling, mešane dvojice, finale
Ob 13.10:
Hokej (Ž): ZDA - Rusija