Branko Filip bo novi direktor Adrie Mobila. Foto: www.alesfevzer.com
Branko Filip bo novi direktor Adrie Mobila. Foto: www.alesfevzer.com

V Adrio Mobil se vrača z visokimi ambicijami, njegova vloga pa ne bo omejena le na člansko ekipo. Dozdajšnji športni direktor Srečko Glivar bo še naprej deloval v klubu, a pri drugih programih.

Filip je leta 1998 zmagal na Dirki Po Sloveniji in leto pozneje osvojil še naslov članskega prvaka v vožnji na čas ter si z odličnimi nastopi priboril mesto v takrat eni izmed največjih svetovnih ekip. Po sezoni 2002, v kateri je vozil za slovensko zasedbo Perutnina Ptuj-Krka-Telekom Slovenije, je res sklenil tekmovalno kariero, a se tako rekoč takoj posvetil trenerskemu delu. Sprva je delal v domačem klubu, nato pa služboval v Katarju in Turčiji.

"Zelo sem ponosen in počaščen, da bom vodil člansko ekipo Adria Mobil. V kolesarski karieri sem tekmoval v vseh kategorijah novomeškega kolesarskega kluba ter spoznal vrednote in odgovornost nošenja Adriinega dresa. Kot tekmovalec in trener sem deloval tudi v tujini, kjer sem pridobil dodatna znanja in ogromno prijateljev," je povedal Filip in poudaril, da bosta med prioritetami razvoj domačih mladih kolesarjev in delovanje na velodromu v Češči vasi.

"Glavni tekmovalni cilj v naslednji sezoni bo vsekakor Dirka po Sloveniji, trenutno razmišljam, da se bolj osredotočimo na etapne uvrstitve. Kakovost kolesarjev na Dirki po Sloveniji je na najvišji ravni, zato bi se zadovoljil z uvrstitvijo na zmagovalne stopničke v etapi in kolesarjem med prvo deseterico v skupnem seštevku. Prihodnji teden se dobimo s kolesarji na spoznavnih pripravah, kjer se bomo pogovorili o strategiji in osebnih ciljih za prihodnjo sezono. Ena izmed večjih sprememb bo, da bo ekipa opravila več skupnih treningov, večji poudarek bo na tehnično-taktičnih zaključkih s skupinskim sprintom in vožnji na čas," je dodal Filip.