Spomin na dvojno zmago na nedeljski dirki v Italiji. Foto: www.adria-mobil-cycling.com
Spomin na dvojno zmago na nedeljski dirki v Italiji. Foto: www.adria-mobil-cycling.com
Axel Merckx in Maurizio Fondriest
Vsi kolesarji Adrie Mobila bodo vozili na kolesih Fondriest, ki jih izdeluje nekdanji svetovni prvak Maurizio Fondriest (na sliki z Gira 2007, desno), ki je prišel tudi na ponedeljkovo predstavitev v Ljubljano. Foto: EPA

Novomeški klub je na dirki za veliko nagrado ZSŠDI v zamejskem Lonjeru slavil celo dvojno zmago. Prvi je bil Marko Kump, drugi Matej Gnezda. Kump je v 34. izvedbi dirke postal prvi slovenski zmagovalec, pred tem to ni uspelo niti asom, kot so Primož Čerin, Andrej Hauptman in Borut Božič. Kump poudarja, da ga v tujino še ne vleče, saj se pri Adrii Mobilu počuti odlično.

V Avstralijo po dve medalji
Glavni trener ekipe Milan Eržen je na novinarski konferenci povedal, da so misli že zdaj usmerjene k septembrskemu svetovnemu prvenstvu: "Tam v konkurenci mlajših članov želimo dve kolajni. Tako v kronometru kot v cestni dirki." Za kolajno v kronometru naj bi se boril Blaž Jarc, v cestni vožnji pa naj bi bil v ospredju Kump. Če bo v tako dobri formi, kot je zdaj, lahko postane svetovni prvak.

Na Dirko po Sloveniji z Mahoričem in Nosetom
Ekipa je mešanica mladosti in izkušenj. V njej so Uroš Murn, Kristjan Fajt, Tomaž Nose, Matej Gnezda, Jure Žagar, novinci iz mladih selekcij kluba Pavel Gorenc Jani Mušič ter Aljaž Hočevar. Novi okrepitvi sta Italijan Marino Palandri ter dvakratni zmagovalec dirke po Sloveniji, Ptujčan Mitja Mahorič. Na Dirki po Sloveniji bo imela tako Adria Mobil dva kandidata za rumeno majico: Mahoriča in Noseta.