V Škofji Loki bo ta konec tedna tekaški praznik. Vrtčevski teki bodo v soboto ob 10. uri. Foto: tekstirihmostov.si/Tomaž Lunder
V Škofji Loki bo ta konec tedna tekaški praznik. Vrtčevski teki bodo v soboto ob 10. uri. Foto: tekstirihmostov.si/Tomaž Lunder

Organizatorji pričakujejo tekače iz Avstrije, Nemčije, Hrvaške in Srbije, posebna zgodba pa so udeleženci iz belgijskega Maasmechelena, ki je pobraten s Škofjo Loko. Poleg posameznikov na teku tečejo tudi štafete, v katerih tečeta dva člana. Prvi preteče štiri, drugi šest kilometrov, zamenjata pa se na Mestnem trgu. Organizatorji poleg že ustaljenega programa v petek in soboto obljubljajo tudi nekaj novosti.

Slogan prireditve Tek štirih mostov je Prečkamo mostove - povezujemo ljudi. En evro od vsake prijavnine bo organizator namenil za pomoč družini v stiski iz okolice Škofje Loke. Uvod v Tek štirih mostov bodo šolski teki za pokal štirih županov (začetek ob 18.30).

Nočni tek bo poleg rekreativnega ponudil tudi pravo tekmovalno vzdušje, saj bo nastopilo nekaj najboljših slovenskih tekačev, kot so Primož Kobe, Mitja Krevs, Domen Hafner, Robert Kotnik in lanska zmagovalka ter rekorderka proge Lucija Krkoč.

Posebnost nočnega teka v Škofji Loki so tudi štafete, v kateri tečeta dva člana. Poleg ustaljenega programa bo v soboto potekal tudi tek kužkov, na katerem se bodo tekači predstavili s svojimi psi.