Neneh Sillah je bila z 32 točkami najučinkovitejša. Foto: www.alesfevzer.com
Neneh Sillah je bila z 32 točkami najučinkovitejša. Foto: www.alesfevzer.com

V petem nizu je po nizu treh točk (za 10:12) kamniška ekipa tehtnico za hip prevesila v svojo korist, toda prve so si zaključno žogo (14:13) priigrale gostiteljice. Varovanke Gašperja Ribiča so se ubranile in mirno "preživele" še tri dodatne zaključne žoge Novogoričank (pri 17:16 je imela Polona Frelih napad za zmago), nato pa z zmagovito potezo najučinkovitejše igralke Neneh Sillah (32 točk) po dveh urah in 24 minutah dosegle drugo zmago v seriji. Silvia Pertens je za Gen-I dosegla 21 točk.

V prvem nizu kar lahko delo Calcita
Uvod ni dal slutiti, da bi imele branilke naslova lahko na koncu takšne težave. Prvi niz je Calcit Volley dobil na 19. Sprejemalski par sta sestavljali Anđelka Radišković in Maša Pucelj, v bloku je bila (namesto kapetanke Lucille Charuk) Neja Čižman. Prvič je Calcit povedel pri 5:6, ključno pa je bilo obdobje, ko so gostje z nizom 1:8 povedle z 11:18. Niz je z uspešnim napadom končala korektorka Neneh Sillah, ki je bila s sedmimi točkami najučinkovitejša v uvodnem nizu. Goričanke so imele v prvem nizu boljši sprejem (50-odstoten), a so bile slabše pri drugih prvinah.

Neverjetno, kako dobro se je Gen-I Volley upiral Calcitu, sploh če vemo, da je bilo na prav vseh letošnjih medsebojnih obračunih gladko 3:0 za kamniško ekipo. Foto: Facebook
Neverjetno, kako dobro se je Gen-I Volley upiral Calcitu, sploh če vemo, da je bilo na prav vseh letošnjih medsebojnih obračunih gladko 3:0 za kamniško ekipo. Foto: Facebook

Gen-I ni znal unovčiti lepega vodstva
V drugem nizu so uvodne tri točke osvojile igralke Gen-I Volleyja in tudi v nadaljevanju dolgo narekovale ritem. Na krilih Lare Rituper in Polone Frelih so povedle s 16:11, takrat pa se je ustavilo. Calcit je izenačil na 19, sledil je as Nine Stojiljković za prvo kamniško vodstvo v drugem nizu, ista igralka (10 točk v prvih dveh nizih) pa je unovčila tudi drugo Calcitovo zaključno žogo za vodstvo z 0:2 v nizih.

Tretji niz odločila dva neuspešna servisa Calcita
Gen-I Volley, ki je dokazal, da je (potem ko je v polfinalu presenetil Novo KBM Branik) zasluženo v finalu, je bil še naprej odločen, da dobi vsaj kakšen niz in v tretjem je res zasenčil favorizirane nasprotnice. Ob vodstvu z 22:16 si ni privoščil takšnega padca igre kot v drugem nizu. 23. točko je prispevala Polona Frelih, naslednji dve osvojeni točki pa sta bili posledica napak Calcita pri začetnem udarcu (Stojiljković, Pucelj).

V finišu četrtega niza odločnejše Novogoričanke
Novogoričanke so "ugotovile", da se lahko enakovredno kosajo in v četrtem nizu so igrale še bolj samozavestno. Niz je bil zelo izenačen (15:15 in 20:20), v finišu pa so imele glavno besedo gostiteljice. Ob izenačenju na 22 so namreč s tremi zaporednimi uspešnimi napadi (Rituper, Blažič, Žigon) niz obrnile sebi v prid. Polona Frelih in Silvia Pertens sta bili s po 15 točkami v prvih štirih nizih najbolj razpoloženi.

Odbojkarice Calcita po dramatični končnici v Novi Gorici na pragu naslova

1. A DOL (Ž), finale, druga tekma:
GEN-I VOLLEY – CALCIT VOLLEY (v zmagah 0:2)
2:3 (-19, -22, 20, 22 -17)

GEN-I Volley: Frelih 16 (2 bloka), Pertens 21 (2 asa), P. Marušič 1, Rituper 17 (2 asa, 6 blokov), Jelina, Blažič 14 (1 as), Š. Marušič, Makus, Mazej, Mohorič 9 (2 asa, 3 bloke), Žigon 4 (2 asa).

Calcit Volley: Radišković 19 (1 blok), Stojiljković 3 (2 asa), Đorđević 1 (1 blok), Hutinski 13 (1 as, 6 blokov), Boisa, Kregar, Charuk, Sillah 32 (1 as, 1 blok), Vukojević, Pucelj 18 (2 asa, 3 bloke), Čižman 2 (2 asa), Banko.

Igrajo na tri zmage. Naslednja tekma bo v četrtek ob 20.00 v Kamniku.

Za 3. mesto, druga tekma, sobota ob 19.00:
FORMIS – NOVA KBM BRANIK (v zmagah 0:1)
Igrajo na dve zmagi.