Veselin Vuković uspešno vodi slovensko reprezentanco. Foto: MMC RTV SLO
Veselin Vuković uspešno vodi slovensko reprezentanco. Foto: MMC RTV SLO
Odbojkarji dobili vse štiri tekme
Hrvati padli po petih nizih

Varovanci selektorja Veselina Vukovića so 24 ur po zmagi nad istim tekmecem s 3:0 storili veliko napak, predvsem pri zaključevanju napadalnih akcij, v nasprotju s prvo tekmo so grešili tudi pri servisih, manjkalo pa jim je hitrosti in eksplozivnosti. Pred neprijetnim porazom sta jih "obvarovala" blok in zbranost v odločilnih trenutkih.
Priložnost dobili tudi mladi
Gostitelji so tekmo začeli zaspano, a so jih tekmeci z vodstvom s 6:2 prebudili, le nekaj trenutkov pozneje je bilo namreč na semaforju 7:6. Hrvati so nato znova prevzeli pobudo, a se Slovenci niso predali, povedli z 21:18 in dobili prvi niz s 25:23. V drugem nizu (22:25) so gostje odločilne točke dosegli s serijo po drugem tehničnem odmoru.
V nadaljevanju so priložnost dobili tudi nekateri mladi igralci (Klemen Čebulj, Jan Planinc, Matej Vidič). V tretjem nizu so po izenačenju na 16. točki Slovenci slavili s 25:20. V četrtem nizu so Hrvati povedli s 14:8. Slovenci so se nekajkrat približali na točko, a izenačiti jim ni uspelo, tako da je moral zmagovalca odločiti skrajšani niz. V njem je Slovenija povedla s 6:3, tik pred koncem tudi s 14:8, z nekaj težavami ob koncu pa niz in tekmo tudi dobila.

Naslednji tekmi bodo Slovenci odigrali v petek in soboto, v Sheffieldu bodo njihovi tekmeci Britanci.
Izjavi po tekmi:

Veselin Vuković, selektor Slovenije: "Danes smo po pričakovanju imeli težko delo, nemogoče je namreč vse tekme zlahka dobiti. Mislim, da je hitro slovo Sebastijana Škorca, ki je igrišče zapustil zaradi zdravstvenih težav, po prvem nizu nekako porušilo našo zbranost, njegov odhod se je precej občutil. V četrtem nizu smo slabše servirali, kar se je poznalo pri točkah. Precej smo že zaostajali in porabili veliko energije, da smo se vrnili v niz. V igro sem poslal Klemna Čebulja, kar se je izkazalo za dobro potezo. Odigral je dobro, brez obremenitev, tudi v zadnjem nizu se je izkazal. Zmagali smo, dobili v ekipo dva novinca, ki nam bosta pomagala tudi na vse prej kot lahkih tekmah v Veliki Britaniji."

Tine Urnaut, kapetan Slovenije: "Mislim, da se na vsaki drugi tekmi pozna izčrpanost igralcev, poleg tega tudi naša neuigranost bolj pride do izraza. Izčrpani smo od priprav, saj smo največ delali na fizični pripravi, zaradi tega je bilo v naši igri tudi veliko vzponov in padcev. Na tem moramo delati v prihodnje in glavno je, da smo danes v ključnih trenutkih stopili skupaj in znali zaključiti nize v našo korist. V petem nizu smo odigrali na zelo solidni ravni. Ko smo dobro servirali, smo dobro igrali tudi v bloku in obrambi, tudi sprejem je bil precej boljši od tekmečevega. Napake pa moramo odpraviti."

Evropska liga, skupina A, 3./4. krog:
SLOVENIJA
- HRVAŠKA (Maribor)
3:2 (23, -22, 20, -23, 11)

Slovenija: Gasparini 20, Urnaut 17, Pajenk 16, Komel 8, Čebron 5, Čebulj 4, Vinčić 3, Vidič 1.
Hrvaška: Ćuk 20, Galić 14, Žukovski 10, Raić in Mihalj po 7, Šuker in Demirović po 2, Sabljak in Colić po 1.

BELGIJA - VELIKA BRITANIJA
3:1 (-23, 19, 20, 18)

Odigrano v soboto:
SLOVENIJA - HRVAŠKA (Maribor)
3:0 (18, 23, 23)
BELGIJA - VELIKA BRITANIJA
0:3 (-21, -24, -16)

Vrstni red: Slovenija 11, Velika Britanija in Hrvaška po 5, Belgija 3 točke.

Zmagovalec se uvrsti na zaključni turnir, ki bo julija na Slovaškem.

Odbojkarji dobili vse štiri tekme
Hrvati padli po petih nizih