Tine Urnaut se seli k štirikratnemu italijanskemu in trikratnemu evropskemu prvaku. Foto: www.alesfevzer.com
Tine Urnaut se seli k štirikratnemu italijanskemu in trikratnemu evropskemu prvaku. Foto: www.alesfevzer.com

Za 201 cm visokega Urnauta je to že osmi klub v tujini. 26-letni Korošec je pred njim igral za Olympiakos Pirej, Piacenzo, Zaksa Kedzierzyn, San Giustino, Vibo Valentio, Arkas Izmir, lani pa za Top Latino.

"Urnaut je kompleten igralec, lani je res igral odlično. Ima pa še možnost za napredek. Vesel sem, da se je kljub številnim ponudbam odločil za našo, vedno sem vesel, če v ekipo dobim igralca, ki ima visoke ambicije in ki vedno kaže željo po zmagi. Njegovo prijateljstvo z Mitom Đurićem, s katerim bosta zdaj še soigralca, mu lahko veliko pomaga," je dejal trener Trentina Radostin Stojčev.

Najboljše mesto za igranje odbojke
"Ni bila težka odločitev. Ambiciozen projekt, kakovosten trener, organizacija kluba in možnost, da lahko tu ostanem dve leti, so me prepričali. To je najboljše mesto za igranje odbojke, najboljše mesto za napredek, nastop v Ligi prvakov vse še začinja. Verjamem, da bom tej ekipi lahko pomagal,"
je za klubsko spletno stran dejal Urnaut.

Trentino, štirikratni italijanski in trikratni evropski prvak, bo novega igralca uradno predstavil na ponedeljkovi novinarski konferenci, ko bo slovenski selektor Andrea Giani po obračunih s Hrvaško reprezentantom namenil prost dan.