Dugonjić se je pred dvema letoma v Carigradu okitil z dvema srebrnima medaljama. Foto: MMC RTV SLO/EPA
Dugonjić se je pred dvema letoma v Carigradu okitil z dvema srebrnima medaljama. Foto: MMC RTV SLO/EPA

l srebrni medalji na 50 in 100 m prsno iz Carigrada.

Ravenčan bo v Dohi edini slovenski plavalec z možnostjo za medaljo. "To je plavanje, tukaj ni presenečenj," je ob ogledu prijav po posameznih disciplinah še enkrat potrdil slovenski selektor Miha Potočnik. Te so razkrile, da udeležba na prvenstvu ni rekordna le po številu prijavljenih držav in posameznikov, gre za 1100 športnikov iz 171 držav, najbrž bo rekordna tudi sama kakovost tekmovanja.

Tudi Dugonjić bo imel izredno konkurenco, saj so na štartni listi tudi Brazilec Felipe Silva, Japonec Jusihiro Koseki, Madžar Daniel Gyurka, svetovni rekorder Južnoafričan Cameron van der Burgh ...

Za uvrstitev med najboljših 16 z dosežki blizu državnih rekordov lahko kandidirata tudi Tjaša Vozel in Nastja Govejšek, zelo težko pa se bo v popoldanski program uvrstiti drugim. Robert Žbogar, Martin Bau, Nastja Govejšek in Anja Klinar nastopajo v daljših disciplinah, kjer polfinala ni in se v popoldanski finale uvrsti le najboljša osmerica. V posebej težkem položaju je Klinarjeva, ki še ni okrevala po bolezni in v Dohi še je antibiotike, zato v prvih nastopih na 200 m delfin in 400 m mešano ne gre pričakovati presežka.

"Zdravstveno stanje pri tekmovalcih je z izjemo Klinarjeve dobro, resnejši problem pa so klimatizirani prostori na vsakem koraku, ki lahko pripeljejo do kakšnega prehlada," še opozarja Potočnik.