Celjani so v drugem polčasu strli odpor Ormožanov. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani so v drugem polčasu strli odpor Ormožanov. Foto: www.alesfevzer.com

Celjani so osmič osvojili slovenski superpokal. Štiri naslove so do zdaj osvojili igralci velenjskega Gorenja, po enkrat pa Kopra in novomeške Krke.

V tej sezoni močno prenovljeni Celjani so bolje začeli obračun na Hardeku. V 15. minuti so si priigrali štiri gole prednosti (10:6), a so jih bojeviti Prleki sedem minut pozneje ujeli in po golu Tadeja Soka izenačili na 12:12. Neodločeno je bilo tudi na polčasu.

Začetek drugega dela je minil v prevladi domačih rokometašev, Filip Jerenec je v 35. minuti svoje soigralce popeljal v vodstvo z 18:16. A izbrancev srbskega trenerja na klopi Celja Alema Toskića ni zajela panika, hitro so strnili svoje vrste in po dveh golih Žige Mlakarja izenačili na 18:18.

V nadaljevanju so popolnoma zagospodarili na igrišču ter v 44. minuti povedli za štiri gole (22:18), potem ko je zadel Stefan Žabić.

Celjani v zadnjem delu dvoboja niso popustili niti za milimeter, vseskozi so bili korak pred bojevitimi Ormožani, najvišjo prednost pa so si priigrali prav v končnici dvoboja (31:22).

Toskić: Iz dneva v dan je viden napredek
"Igralcem sem v garderobi dejal, da je vsaka prva uradna tekma v sezoni izjemno težka. Imamo mlado in neizkušeno zasedbo, ki se je dobro spoprijela z izzivom. Najbolj me veseli, da je iz dneva v dan viden napredek. Potrebujemo čas, da izpilimo še mnoge podrobnosti v naši igri, a ga nimamo na voljo. Že čez teden dni nas čaka zahteven uvod v državno prvenstvo, potem pa sledi 'norišnica' na domači in mednarodni sceni," je dejal celjski trener Alem Toskić.

Praprotnik: Preprosto nam je zmanjkalo goriva
"Na začetku drugega polčasa smo povedli za dva gola, nato zapravili dva napada za +3. Škoda, da smo v zadnjem delu tekme popustili, preprosto nam je zmanjkalo goriva. Kljub porazu sem zadovoljen, v naši ekipi je kar sedem novih igralcev," je po porazu dejal strateg Ormoža Saša Prapotnik.


SUPERPOKAL SLOVENIJE, Ormož:
JERUZALEM ORMOŽ – CELJE PIVOVARNA LAŠKO
22:31 (15:15)

Jeruzalem Ormož: Ranfl, Balent, M. Hebar 3, Munda 1, Bogadi 2, Sok 3, Vincek, Žuran, G. Hebar 1, Šulek 4, Ude Tkalčec, Pungartnik, Krabonja, Kolmančič 1, Jerenec 7, Sraga.

Celje Pivovarna Laško: Zaponšek, Gaberšek, Perić 2, Mazej 3, Krečič 3, Cokan 2 (1), Ćirović 1, Antonijević 1, Ivanković 4, Janc 7 (3), Gregorič 1, Muhović 2, Milićević 1, Kačičnik 1, Žabić 1, Mlakar 2

Sedemmetrovke: Jeruzalem Ormož 1 (0), Celje Pivovarna Laško 4 (4).

Izključitve: Jeruzalem Ormož 6, Celje Pivovarna Laško 12 minut.

Rdeči karton: Bogadi (51.).