Luka Žvižej in Boris Denič sta bila vidno razočarana. Zdaj se bo treba
Luka Žvižej in Boris Denič sta bila vidno razočarana. Zdaj se bo treba "resetirati" za Hrvate. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Jure Dolenec
Debitant Jure Dolenec je po slabšem začetku v nadaljevanju igral precej bolje. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Christoffer Rambo
Sloki in 201 cm visoki Christoffer Rambo je prebijal slovensko obrambo s streli od daleč. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Denič, Zorman in Gajić razočarani po uvodnem porazu

Kapetan Uroš Zorman je bil kot vedno brez dlake na jeziku: "Zmanjkalo nam je morda malo sreče, kakšna sodniška odločitev več v našo korist. A ne glede na vse, krivi smo si sami. Pri 21:16 nam je zmanjkal samo gol, da bi odločili srečanje. Kljub vsemu imamo izid, ki nam v primeru kroga reprezentanc daje upanje. Zdaj gremo na dve zmagi. Treba se je malo zbrati, spočiti, priti k sebi in se pogovoriti. Jutri je nov dan."

Denič: Mogoče prehitro povedli
Selektor Boris Denič svojim varovancem nič ne zameri: "Ekipa je dala vse od sebe. Ne morem jim nič zameriti. Pravite, da smo zaradi pomanjkanja izkušenj slabo začeli, a smo nato prišli na plus pet. Mogoče smo malo prezgodaj povedli s tolikšno razliko. Čestitam nasprotniku, danes so bili srečnejši, mi pa bomo trenirali naprej, da bo na naslednji naši medsebojni tekmi drugače. Zdaj moramo pozabiti na Norvežane, čeprav bo težko, in se pripraviti na Hrvate ter Islandce. Upam, da bomo bolj sproščeno odpirali in zapirali tekme."

Mislili smo, da smo tekmo že dobili
Sebastian Skube je bil s štirimi goli med najboljšimi, pa čeprav je pri 26:24 zgrešil sedemmetrovko: "Slabo smo odprli tekmo, česar si ne bi smeli privoščiti. Ne vem, posledica česa je to, ali prevelike želje ali pomanjkanja izkušenj. Vsekakor nam je vzelo veliko energije, da smo se vrnili v igro. Tudi v drugem polčasu smo mislili, da smo tekmo že dobili. Res je, da smo danes zapravili lepo priložnost, a se ne bomo predali do konca."

Dolenec: Pri 21:16 bi morali Norvežane "dokončati"
Tudi debitant Jure Dolenec ne razume, zakaj se jim je po vodstvu z 21:16 zgodil tak padec: "Norvežane smo imeli že na kolenih, saj niso več vedeli, kam bi z žogo. Poleg tega smo imeli bučno podporo navijačev, tako da bi lahko dokončali delo, a smo jim dopustili, da so se vrnili v igro, ne vem, zakaj."

Hedin: Rambo je dosegel odločilne gole
Trener Norvežanov Robert Hedin je Slovencem čestital za dober boj, nato pa dejal: "Zadovoljni smo, da smo po zadnjih porazih na pripravljalnih tekmah zmagali. Imeli smo težave z vratarjem Slovenije, a je k sreči Rambo dosegel nekaj pomembnih golov." Christoffer Rambo pa je dodal: "Odločilo je, da smo po zaostanku stopili skupaj kot moštvo."

Iz Vršca,

Denič, Zorman in Gajić razočarani po uvodnem porazu