Rokometašice Slovenije so zaradi poškodb (Frešer, Ciora, Cerar) nastopile samo z eno pravo levičarko. Foto: RTV SLO
Rokometašice Slovenije so zaradi poškodb (Frešer, Ciora, Cerar) nastopile samo z eno pravo levičarko. Foto: RTV SLO
Klop slovenske reprezentance
Roberta Beguša čaka zahtevna naloga iskanja novih igralk tako v reprezentanci kakor v Krimu. Foto: RTV SLO

Izbranke selektorja Roberta Beguša
so upravičile status favoritinj in so z lahkotno, povezano in učinkovito igro povsem povozile za vsaj razred slabše nasprotnice. V vratih je že od začetka srečanja blestela tudi Sergeja Stefanišina (ubranila 44 odstotkov strelov).

Prednost je vztrajno naraščala in prvi polčas so Slovenke sklenile z osmimi goli prednosti (18:10). V drugem delu so pri gostiteljicah dobile priložnost tudi igralke s klopi. Igra je postala raztrgana s polno napak na obeh straneh. Prednost Slovenije je nihala med devetimi in dvanajstimi zadetki. Najboljše posameznice pri zmagovalkah so bile Svetlana Ilič, Natalija Derapasko in Stefanišina.

Povratno srečanje za decembrski EP na Švedskem bo čez sedem dni v bolgarskem Gabrovu. Po končanem dvoboju z Bolgarijo čaka slovensko izbrano vrsto proces pomlajevanja, saj so slovo od reprezentančnega dresa napovedale Deja Doler, Anja Frešer in Nataša Derapasko.

Izjavi po tekmi:
Robert Beguš, selektor Slovenije: "Zadovoljen sem s prvim polčasom, z drugim nekoliko manj. Če bi v drugem delu nadaljevali učinkovito igro iz prvega polčasa, potem bi bila zmaga še izdatnejša. Bolgarska ekipa ni na najvišji kakovostni ravni, kljub temu pa je v drugem polčasu dokazala, da ima določeno znanje. V drugem polčasu smo igrali preveč zaletavo, kar se tako izkušeni ekipi, kot je naša, ne bi smelo zgoditi."

Sergeja Stefanišin, vratarka Slovenije: "Mislim, da je prednost desetih golov dokaj velika, kljub temu pa bomo tudi na povratni tekmi igrale na zmago. Na trenutke smo igrale sijajno, bilo pa je tudi nekaj črnih minut z obilico napak. Največje rezerve imamo v napadu."

Kranjska Gora:
SLOVENIJA
- BOLGARIJA 32:22 (18:10)
450; Ilič 10, Derapasko 9 (3), Derčar 5, Puš 4; Zaprijanova 7 (3), Lebedova 5.