Simon Yates (Mitchelton Scott) je zmagovalec dirke od Tirenskega do Jadranskega morja, ki so jo zaradi epidemije izpeljali pol leta po predvidenem terminu. Foto: EPA
Simon Yates (Mitchelton Scott) je zmagovalec dirke od Tirenskega do Jadranskega morja, ki so jo zaradi epidemije izpeljali pol leta po predvidenem terminu. Foto: EPA

Thomas je na zadnji etapi, ki mu je bila seveda precej bolj pisana na kožo kot Yatesu, pridobil le 22 od želenih 39 sekund in se je moral na koncu zadovoljiti s četrtim mestom v etapi in drugim skupno.

Ravninsko vožnjo na čas (San Benedetto del Tronto; 10,1 km) je z izjemno predstavo dobil italijanski kolesar pri Ineosu Filippo Ganna, ki je presenetil favorizirana Victorja Campenaertsa (Belgijec je na 2. mestu zaostal 18 sekund) in svetovnega prvaka Rohana Dennisa (+0:26).

Simon Yates je na 18. mestu za Ganno zaostal 50 sekund in ubranil modro majico vodilnega za končno zmago na tej prestižni enotedenski dirki, ki bi morala biti že zgodaj spomladi. Lani je na njej zmagal Primož Roglič.

Zadnji dan je zelo dobro nastopil Jan Tratnik in bil s 40 sekundami zaostanka 9. Skupno je Tratnik osvojil 69. mesto (+46:30).

Končni vrstni red:                     
  1. S. YATES          VB      32:07:34
  2. G. THOMAS         VB         +0:17
  3. R. MAJKA         POL          0:29
  4. W. KELDERMAN     NIZ          0:56
  5. A. VLASOV        RUS          0:58
 ...                                   
 14. J. FUGLSANG      DAN          3:58
 19. V. NIBALI        ITA          8:02
 69. J. TRATNIK       SLO         46:30
 91. C. FROOME         VB       1:02:52

Odmevna uvrstitev Bujakove na ženskem Giru
Eugenia Bujak (Ale BTC Ljubljana) se je izkazala na najdaljši etapi letošnje dirke Giro Rosa. Na 170 km dolgi preizkušnji od Assisija do Tivolija je osvojila drugo mesto, hitrejša je bila le Britanka Elizabeth Banks. Tretje mesto je osvojila vodilna v skupni razvrstitvi Nizozemka Annemiek Van Vleuten.