Najboljši strelec Bundeslige Harry Kane je dosegel že 20 golov. Zelo si je želel zadeti v torek na Old Traffordu, a mu ni uspelo, tokrat pa je bil dvakrat na pravem mestu. Foto: EPA
Najboljši strelec Bundeslige Harry Kane je dosegel že 20 golov. Zelo si je želel zadeti v torek na Old Traffordu, a mu ni uspelo, tokrat pa je bil dvakrat na pravem mestu. Foto: EPA

V torek je Kingsley Coman na Old Traffordu izločil rdeče vrage iz vseh evropskih tekmovanj, a se je ob koncu tekme poškodoval. Zaradi gripe so tokrat manjkali še Leon Goretzka, Joshua Kimmich in rezervni vratar Sven Ulreich. V začetni postavi so bili Konrad Laimer, Raphael Guerreiro in najstnik Aleksandar Pavlović, ki je navdušil 75.000 gledalcev z imenitno predstavo.

Stuttgart ni imel v 93 minutah niti ene priložnosti. Udarni trio Serhou Guirassy-Deniz Undav-Chris Führich je bil nemočen proti granitni obrambi Bavarcev. Dayot Upamecano in Min-Jae Kim sta blestela, dobila sta vse dvoboje. Pristop je bil na ravni Lige prvakov in razlika v kakovosti je bila ogromna.

Kane že v 2. minuti pokvaril načrte Stuttgarta
Vsi načrti trenerja gostov Sebastiana Hoenessa (stric Uli je tokrat zelo užival na častni tribuni) so se sesuli v prah že v 2. minuti. Atakan Kazaror je izgubil žogo na sredini igrišča, Thomas Müller je zaposlil Leroya Saneja, ki mu je uspelo žogo pred vratarjem Alexandrom Nüblom potisniti pred vrata, kjer je bil na pravem mestu Harry Kane. Kapetan angleške reprezentance je z desnico le še potisnil žogo v prazno mrežo.

Zadetka Kima in Müllerja razveljavljena
V 25. minuti je Pavlović s prostega strela podal pred vrata, Kim pa je z glavo zatresel mrežo, a je stranski sodnik dvignil zastavico.

Min-Jae Kim je bil najboljši branilec Serie A v lanski sezoni, ko je Napoli osvojil
Min-Jae Kim je bil najboljši branilec Serie A v lanski sezoni, ko je Napoli osvojil "scudetto". Korejec je odlično odigral zadnji dve tekmi. Foto: EPA

Bayern je imel ogromno premoč. V zadnji minuti prvega dela je Kane močno streljal, Nübel je žogo odbil, Jamal Musiala pa je iz bližine streljal prek vrat. V sodnikovem dodatku je Müller po odlični reakciji Kima stekel sam proti vratom in z diagonalnim strelom matiral Nübla. Sredi veselja se je oglasil videosodnik in zadetek zaradi prepovedanega položaja ni veljal. Po prvem polčasu so bili gostje lahko srečni, da niso zaostajali vsaj z 0:3.

Kane in Kim zapečatila usodo gostov
V 55. minuti je Pavlović izvedel kot, Kazaror je nespretno podaljšal žogo na daljšo vratnico, kjer je Kane iz bližine z glavo povišal na 2:0.

Trener Hoeness je skušal z menjavami prebuditi svoje varovance, ki jim ni uspelo sestaviti ene dobre akcije, a mu ni uspelo. V 63. minuti je Pavlović znova sijajno izvedel kot, Kim je streljal z glavo. Rezervistu Anthonyju Rouaultu se ni uspelo odmakniti, žoga ga je zadela, spremenila smer in končala v mreži.

Stuttgart je imel kar 63-odstotno posest, kar je prava redkost na Allianz Areni, a je le dvakrat streljal v okvir vrat. Obakrat Manuel Neuer ni imel težkega dela.

Nemški selektor Julian Nagelsmann si je ogledal tekmo na Allianz Areni, kjer je do sredine marca vodil Bayern, nato pa je bil odpuščen. Na klopi elfa ga čaka ogromno dela, uvodna tekma Eura 2024 bo prav v Münchnu 14. junija proti Škotski. Foto: EPA
Nemški selektor Julian Nagelsmann si je ogledal tekmo na Allianz Areni, kjer je do sredine marca vodil Bayern, nato pa je bil odpuščen. Na klopi elfa ga čaka ogromno dela, uvodna tekma Eura 2024 bo prav v Münchnu 14. junija proti Škotski. Foto: EPA

Kane: To je bila najboljša predstava sezone
"To je bila naša najboljša predstava v sezoni. Stuttgart je odlična ekipa, tokrat pa ni imel niti ene priložnosti. Nismo iskali izgovorov, vsi rezervisti so se izkazali. Zdelo se mi je, da že celo večnost nisem zadel. Na zadnjih treh tekmah mi ni uspelo, ena tekma je odpadla, tokrat pa se mi je odprlo," je povedal Kane.

"Zelo sem zadovoljen. Res nisem vedel, kdo bo sploh igral, saj je bila polovica ekipe še v petek v postelji zaradi gripe. Najbolj sem zadovoljen, da nismo popustili v drugem polčasu, ampak smo bili še boljši," je bil nasmejan trener serijskih nemških prvakov Thomas Tuchel.

Hoeness: Poraz bi lahko bil še višji, malo pozitivnih stvari sem videl
"Nič nam ni uspevalo. Take tekme ni treba analizirati, saj smo bili popolnoma nemočni. Za derbi sta potrebni dve enakovredni ekipi, a mi tokrat nismo bili na visoki ravni. Že po 80 sekundah smo prejeli poceni zadetek in nato je v Münchnu zelo težko igrati. Nič nam ni pomagalo, da imamo več kot 60 odstotkov žogo v posesti. Poraz bi lahko bil še višji, malo pozitivnih stvari sem videl. Mi smo ekipa v izgradnji in tudi taki večeri se zgodijo," je bil potrt trener Sebastian Hoeness.

Leverkusen gladko odpravil Eintracht in ostaja neporažen
Victor Boniface in soigralci so še vedno neporaženi. Dobili so tudi vseh šest tekem v Evropski ligi in se prebili v četrtfinale nemškega pokala. Foto: EPA
Victor Boniface in soigralci so še vedno neporaženi. Dobili so tudi vseh šest tekem v Evropski ligi in se prebili v četrtfinale nemškega pokala. Foto: EPA

Boniface z golom in dvema podajama zagotovil zmago Leverkusnu
Vodilno moštvo Bundeslige bo tudi po koncu jesenskega dela Bayer iz Leverkusna. Farmacevti so na BayAreni odpravili Eintracht s 3:0.

Leverkusen je povedel po četrt ure, ko je mrežo zatresel sijajni napadalec Victor Boniface. Natančno je streljal z desno nogo, a vratar Kevin Trapp ni najbolje posredoval.

Tekmo so gostitelji odločili na začetku drugega polčasa, ko so zadeli še dvakrat. Najprej je Jeremie Frimpong v 51. minuti povišal na 2:0, šest minut zatem pa je zadel še Florian Wirtz. Obakrat je podal Boniface.

Bayer ima zdaj na vrhu lestvice štiri točke več od Bayerna, ki pa ima tekmo manj. 24. januarja bo na sporedu tekma proti Unionu iz Berlina.

Šeško vse tri zadetke Leipziga proti Hoffenheimu videl s klopi

Forsberg za slovo od Leipziga zatresel mrežo
Z zmago je namreč na tretje mesto skočil Leipzig. Rdeči biki so ugnali Hoffenheim s 3:1. Benjamin Šeško je zaradi manjše poškodbe igral le v zadnjih minutah. Vstopil je v 83. minuti in dosegel tudi zadetek, ki pa ni obveljal, ker je predtem žoga prečkala zadnjo črto igrišča. Ob koncu je podal za zadetek Emilu Forsbergu, a tudi ta gol zaradi prepovedanega položaja ni obveljal.

Predtem so veljavne zadetke za domače dosegli Lukas Klostermann, Mohamed Simakan in Forsberg, za goste je ob koncu prvega dela izenačil Ozan Kabak. Priložnost za igro je dobil tudi drugi Slovenec pri saški ekipi, Kevin Kampl je prišel v igro v 58. minuti.

Blestel je Šved Forsberg, ki je potrdil, da se seli v Ligo MLS, njegov novi klub bo New York Red Bulls. Podpisal je dveletno pogodbo.

"Ne morem verjeti. Zadeti na moji zadnji domači tekmi z Leipzigom in zmagati s fanti, to je dober občutek. Toda vse se konča," je dejal Forsberg, ki je bil pri nemškem klubu devet let.

Forsberg je v Leipzig prišel januarja 2015, šest let po ustanovitvi kluba. Z njim je bil ob strmem vzponu, eden vrhuncev tega je bil nastop v polfinalu Lige prvakov. Osvojil je tudi dva nemška pokala.

"Ljubim ta klub, to mesto, te navijače. Tu sem v devetih letih doživel vse. Preprosto sem hvaležen," je dodal Forsberg in požel stoječe ovacije navijačev.

Borussia iz Dortmunda zaostaja že 13 točk za vodilnim Leverkusnom. Foto: EPA
Borussia iz Dortmunda zaostaja že 13 točk za vodilnim Leverkusnom. Foto: EPA

Nov spodrsljaj Borussie Dortmund
Znova si je spodrsljaj privoščila Borussia iz Dortmunda, ki je odnesla le točko iz Augsburga (1:1). Gostitelji so povedli z zadetkom Ermedina Demirovića, še v prvem polčasu je izenačil Donyell Malen. V drugem delu so imeli rumeno-črni terensko premoč in številne priložnosti, izkazal pa se je vratar Finn Dahmen. Ob koncu bi tudi Augsburg lahko osvojil vse tri točke, ostalo je pri 1:1.


15. krog:
BORUSSIA (M) – WERDER BREMEN 2:2 (1:1)
Reitz 45., 49.; Borre 7., Ducksch 76.

MAINZ – HEIDENHEIM 0:1 (0:1)
Pieringer 12.

BOCHUM – UNION BERLIN 3:0 (1:0)
Asano 45., Paciencia 54., Stoger 78./11-m

AUGSBURG – BORUSSIA (D) 1:1 (1:1)
Demirović 23.; Malen 35.

DARMSTADT – WOLFSBURG 0:1 (0:0)
Majer 63.
RK: Lacroix 27./Wolfsburg

RB LEIPZIG – HOFFENHEIM 3:1 (1:1)
Klostermann 34., Forsberg 71., Simakan 74.; Kabak 42.
Kampl je igral od 58. minute, Šeško (oba Leipzig) pa od 83. minute.

FREIBURG – KÖLN 2:0 (0:0)
Gregoritsch 72., Sallai 95.

BAYER LEVERKUSEN – EINTRACHT 3:0 (1:0)
Boniface 14., Frimpong 51., Wirtz 57.

BAYERN – STUTTGART 3:0 (1:0)
Kane 2., 55., Kim 63.

Bayern: Neuer, Laimer, Upamecano, Kim, Davies (89./Krätzig), Pavlović, Musiala (83./Tel), Guerreiro, Sane, Müller (83./Choupo-Moting), Kane.

Stuttgart: Nübel, Vagnoman (83./Stergiou), Anton (59./Rouault), Zagadou, Mittelstädt, Karazor, Stiller, Millot (59./Leweling), Führich (59./Silas), Undav (77./Jeong), Guirassy.

Sodnik: Tobias Stieler


Lestvica:
BAYER (L)          15 12 3  0 42:12 39 
BAYERN             14 11 2  1 47:14 35 
LEIPZIG            15 10 2  3 37:16 32 
STUTTGART          15 10 1  4 34:19 31 
BORUSSIA (D)       15  7 5  3 29:24 26 
FREIBURG           15  7 3  5 19:23 24 
HOFFENHEIM         15  7 2  6 29:27 23 
EINTRACHT          15  5 6  4 24:19 21 
WOLFSBURG          15  6 1  8 19:25 19 
AUGSBURG           15  4 6  5 24:28 18 
BORUSSIA (M)       15  4 5  6 30:33 17 
HEIDENHEIM         15  5 2  8 22:30 17 
BOCHUM             15  3 7  5 18:29 16 
WERDER             15  4 3  8 22:29 15 
UNION BERLIN       14  3 1 10 15:31 10 
KÖLN               15  2 4  9 10:26 10 
MAINZ              15  1 6  8 12:27  9 
DARMSTADT          15  2 3 10 17:38  9