Slovenija je po petkovi drami izvlekla remi proti Švedski in ostaja v igri za četrtfinale, a le v primeru zmage nad gostiteljem Egiptom. Foto: Reuters
Slovenija je po petkovi drami izvlekla remi proti Švedski in ostaja v igri za četrtfinale, a le v primeru zmage nad gostiteljem Egiptom. Foto: Reuters

Pred slovenskimi rokometaši je odločilna tekma za preboj v četrtfinale na letošnjem svetovnem prvenstvu. V nedeljo se bodo ob 18. uri pomerili z Egipčani, le zmaga pa jim prinaša preboj med osem najboljših, v nasprotnem primeru bodo končali svoje nastope na letošnjem turnirju na severu Afrike.

Sorodna novica Drama v Kairu: Slovenci z golom Gabra v zadnjih sekundah izvlekli remi
Slovenci z borbeno predstavo do točke tik pred piskom sirene

Tudi Slovenija je odlična zasedba
"Egipt premore kakovostne igralce in vratarja, dobro igra v obrambi. Gre za kompletno ekipo, ki zahteva podrobno analizo. V nedeljo se ne bomo osredotočili zgolj na sijajne posameznike domače ekipe, temveč na celotno ekipo, ki zna igrati, kar je dokazala v dosedanjem delu turnirja. A tudi Slovenija je odlična zasedba. Pred nami je izjemno težka preizkušnja, obe ekipi bosta pod hudim pritiskom, veselim se te tekme,"
je na spletni novinarski konferenci uvodoma dejal slovenski selektor Ljubomir Vranješ.

Slovenija se je na treh zaporednih SP-jih (2013, 2015 in 2017) prebila med osem najboljših reprezentanc sveta. Foto: Reuters
Slovenija se je na treh zaporednih SP-jih (2013, 2015 in 2017) prebila med osem najboljših reprezentanc sveta. Foto: Reuters

"Moji varovanci na letošnjem turnirju še niso pokazali vsega. Na tem turnirju veliko nihajo, pravega razloga za to pa ne poznam. Z njimi sem opravil številne pogovore in iskal razloge za slabe uvode v tekme, a jih nisem našel. Na nedeljski tekmi si slabega začetka ne smemo privoščiti, od prvega sodnikovega žvižga mora biti naša igra na visoki ravni. O tekmecih imamo veliko podatkov, upam, da jih bomo na jutrišnji tekmi izrabili v našo korist," je še dodal Šved.

Ferlin: Na ključni tekmi pokazati maksimum
"Na tej tekmi bo velik pritisk na obe ekipi. Pred nami je izjemno zahtevna tekma po psihološki in telesni plati, na njej lahko pričakujemo tudi sojenje, ki bo naklonjeno gostiteljem. Te stvari nas ne smejo iztiriti, razmišljati moramo le o sebi in naši igri. Vzdušje v ekipi je odlično, srčno upam, da bomo na tej tekmi pokazali svoj maksimum in dokazali, da smo iz pravega testa,"
je pred nedeljsko tekmo dejal vratar Klemen Ferlin.

Sorodna novica Zarabec: Smo razočarani, a remi je pravičen. Imamo priložnost, da utišamo domačine.
Pred Slovenci dan D: obračun z Egiptom za četrtfinale

Toplo-hladne predstave Slovencev
Slovenija je po prepričljivi zmagi nad Južno Korejo z 51:29 prejela zaušnico s strani Rusije (25:31), na tretji tekmi prvega skupinskega dela v Aleksandriji pa je po poraznem 1. polčasu v drugem nadoknadila šest golov zaostanka in slavila z 29:25. Po selitvi v Kairo je v drugem delu tekmovanja najprej premagala Severno Makedonijo z 31:21, na petkovem obračunu pa je s Švedsko igrala neodločeno 28:28.

Egipčanom zadostuje že remi
Pred nedeljskim zadnjim krogom imata najboljši izhodiščni položaj Švedska in Egipt, ki imata točko prednosti pred Slovenijo in Rusijo, Belorusija in Severna Makedonija pa nimata več nobenih možnosti za preboj v četrtfinale.

Prenos Slovenija - Egipt na TV Slovenija 2 in na MMC-ju

Prenos nedeljske tekme Slovenije in Egipta od 17.50 na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

V studijskem delu bo Bojana Knez gostila Ognjena Backovića in Jureta Natka.

Slovenija in Egipt sta doslej odigrala dve medsebojni tekmi na svetovnih prvenstvih. V Španiji 2013 je Slovenija v osmini finala slavila z 31:26, na Portugalskem 2003 pa v skupinskem delu izgubila s 26:27.

27. SVETOVNO PRVENSTVO - EGIPT 2021

SKUPINA IV, 3. krog, Kairo

Nedelja ob 15.30:
BELORUSIJA - SEVERNA MAKEDONIJA

Ob 18.00:
SLOVENIJA - EGIPT
Prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Ob 20.30:
RUSIJA - ŠVEDSKA
Prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Lestvica:                             
EGIPT             4  3 0 1 +32  6 točk
ŠVEDSKA           4  2 2 0 +13  6     
---------------------------------     
RUSIJA            4  2 1 1 +13  5     
SLOVENIJA         4  2 1 1  +8  5     
BELORUSIJA        4  0 2 2 -13  2     
S. MAKEDONIJA     4  0 0 4 -53  0     

Najboljši dve ekipi napredujeta v četrtfinale.