Ilke Štuhec danes verjetno ne bo tako visoko kot na obeh smukih, bi pa vsekakor lahko po skoraj dveh letih spet osvojila točke svetovnega pokala v superveleslalomu. Foto: Reuters
Ilke Štuhec danes verjetno ne bo tako visoko kot na obeh smukih, bi pa vsekakor lahko po skoraj dveh letih spet osvojila točke svetovnega pokala v superveleslalomu. Foto: Reuters

Moški bodo začeli ob 18. uri. Martin Čater ima številko 39, Miha Hrobat 54. Nejc Naraločnik ne bo tekmoval, v prihodnje pa se seli s svetovnega v evropski pokal. "Nejc ne funkcionira na tej ravni in gre na tekme nižjega ranga," je povedal trener slovenske reprezentance za hitre discipline Gregor Koštomaj, ki je po včerajšnjem smuku razloge za ne najboljši nastop Slovencev (Čater 21., Hrobat 41., Naraločnik 61.) iskal tudi v bolezni:

Bolezen pustila posledice
"Vsi trije fantje so bili bolni in očitno je, da je bolezen pustila posledice. Niso še zdravi in v takšnih razmerah to pride še bolj do izraza. Za Miha se je videlo, da ni tak pristop kot v Lake Louisu, bilo je več negotovosti. Upam, da se fantje ob prihodu domov regenerirajo in vrnejo na nivo."

Sorodna novica Nova vrhunska uvrstitev Ilke Štuhec

Na progo s številko 47
Drugače je z Ilko Štuhec. Dve peti mesti na dveh smukih v Lake Louisu sta dokaz, da se po slabi lanski sezoni vrača med najboljše. Sama sicer vidi še precej prostora za napredek: "Sem vesela, a vem, da to ni to. Ne še. Nisem bila zadovoljna s smučanjem, ponekod sem preveč zapirala zavoje. A generalno gledano je to odraz dobrega dela in sproščenosti," je povedala po včerajšnji tekmi. Na današnji (začetek ob 19.00) bo startala v ozadju, saj ima (med 50 tekmovalkami) številko 47. A tudi to ima lahko določene prednosti: "Imela bom vse informacije s proge. Nič, najbolje, da se 'vržem dol', pa da vidimo, kako bo."

Spet trojček zmag Goggie v Lake Louisu?
Tudi danes je prva favoritinja Italijanka Sofia Goggia. Če bo spet najhitrejša, bo tako kot lani dobila vse tri preizkušnje v Lake Louisu, hkrati pa bi slavila jubilejno 20. zmago v svetovnem pokalu. Včeraj je nase opozorila tudi drugouvrščena Nina Ortlieb, ki se z velikimi koraki vrača med najboljše, potem ko si je januarja 2021 v Crans Montani pri padcu na treningu hudo poškodovala desno koleno: "Brez besed sem. Nastop mi je odlično uspel in lahko sem ponosna nase."

Startna lista moške tekme:
 1 A. S. SEJERSTED  NOR   
 2 R. BAUMANN     NEM   
 3 A. PINTURAULT   FRA   
 4 G. CAVIEZEL    ŠVI   
 5 D. PARIS      ITA   
 6 R. COCHRAN SIEGLE ZDA   
 7 S. ROGENTIN    ŠVI   
 8 R. HAASER     AVT   
 9 M. MAYER      AVT   
10 M. ODERMATT    ŠVI   
11 J. CRAWFORD    KAN   
12 A. A. KILDE    NOR   
13 A. SANDER     NEM   
14 V. KRIECHMAYR   AVT   
15 B. FEUZ      ŠVI   
39 M. ČATER      SLO   
54 M. HROBAT     SLO   

Startna lista ženske tekme
 1 J. HAEHLEN     ŠVI
 2 A. RAEDLER     AVT
 3 L. GAUCHE     FRA
 4 R. SIEBENHOFER   AVT
 5 N. SCHMIDHOFER   AVT
 6 F. BRIGNONE    ITA
 7 T. TIPPLER     AVT
 8 E. CURTONI     ITA
 9 L. GUT-BEHRAMI   ŠVI
10 R. MOWINCKEL    NOR
11 R. MIRADOLI    FRA
12 S. GOGGIA     ITA
13 C. SUTER      ŠVI
14 M. PUCHNER     AVT
15 M. GISIN      ŠVI
16 C. HUETTER     AVT
47 I. ŠTUHEC     SLO