Žiga Jelar. Foto: MMC RTV SLO
Žiga Jelar. Foto: MMC RTV SLO

Skakalci so v Kranju že nekaj časa na prvi etapi na poti do končnega cilja, še ene uspešne sezone. Na stadionu pridno nabirajo moč in kondicijo.

Danes so jih obiskali tudi novinarji. Ker je bil Primož Roglič s skakalci vedno tesno povezan (trener Hrgota je bil Rogličev sošolec, skupaj sta bila tudi v ekipi, ki je osvojila zlato medaljo na mladinskem SP-ju 2007), ni presenetljivo, da je bila prva tema Rogličeva zmaga na Dirki po Italiji. Slovenski reprezentantje so zanj navijali v odločilni sobotni etapi, kronometru na Višarje, kjer je Roglič z veličastno zmago osvojil rožnato dirko.

Peter Prevc uspešno saniral poškodbo in si že zastavil nove cilje

Zdaj so tisti dnevi, ko se zbujaš z 'muskelfibrom' in malo polomljen, a to je dober občutek, ker veš, da si nekaj dobrega naredil zase,

Žiga Jelar

Kot je povedal Hrgota, bomo Slovenci ta Rogličev dosežek znali ceniti šele čez nekaj let. "Primož je spet spisal neverjetno zgodbo, ki se je bomo morda zavedali šele čez več let. Da nekdo iz enega športa nato v tako kratkem času uspe v športu, kot je kolesarstvo."

Kondicijski treningi so načeloma za zimske športnike nujno zlo, a med skakalci ni čutiti kakšnega malodušja. Ravno nasprotno."Zdaj so tisti dnevi, ko se zbujaš z 'muskelfibrom' in malo polomljen, a to je dober občutek, ker veš, da si nekaj dobrega naredil zase," je povedal Žiga Jelar, ki bo v četrtek za trenutek spet skočil na glasbeni oder in pokazal svoj kitarski in pevski talent in s prijatelji priredil koncert na gradu Khislstein v Kranju.

Tudi Anže Lanišek ni imel težav, ko je moral po premoru spet na kondicijske treninge. "Letos mi sploh ni bilo težko začeti. Lepo sem padel v ritem, sem že kar pogrešal treninge."
Timi Zajc: "Je naporno, vendar ni tako stresno, ker tekme še niso blizu."

Od 27. junija do 1. julija skakalce (in skakalke) čaka poletna novost, evropske igre v Zakopanah s po dvema tekmama (srednja in velika naprava) in še mešano tekmo.

Skakalci začeli kondicijske priprave pod vtisom zmage Rogliča na Giru