Iča Putrih je med drugim tudi dve leti nastopala z ansamblom bratov Avsenik in več kot 15 let nastopala s humoristom Marjanom Roblekom - Matevžem. Foto: MMC RTV SLO
Iča Putrih je med drugim tudi dve leti nastopala z ansamblom bratov Avsenik in več kot 15 let nastopala s humoristom Marjanom Roblekom - Matevžem. Foto: MMC RTV SLO

Razlika med fanti in moškimi je samo v ceni njihovih igrač…

Iča o moških.
Iča Putrih za oddajo Z vami
Na življenje vedno gleda z optimizmom. Foto: RTV SLO

Iča Putrih je poznana kot optimistična in nasmejana gospa brez dlake na jeziku. "Čeprav si kdaj potem misliš, zakaj si to rekel, ker si 'blesav' izpadel, je to še vedno bolje, kot če si tiho," pravi Iča, ki pa ostane brez besed v težkih, žalostnih trenutkih, "ko bi na primer prijatelju lahko kaj rekel, vendar veš, da je brez pomena, ker to itak ve".

V 30 letih si je nabrala ogromno šal
Iča si je v 30 letih nabrala veliko zalogo šal, ki jih hrani tako na domačem računalniku kot po predalih. Kot je povedala, je včasih veliko "lumpala" okrog in si jih ogromno zapomnila. V družbi je bila takrat glavna, zdaj pa se drži bolj doma. "Vendar ko se dobimo s prijateljicami in nekdanjimi sodelavkami, z vesljem še kakšno povem," pravi in dodaja, da je dobro to, da njeni bralci in poslušalci šale pozabijo že pol ure potem, ko jih slišijo. "Tako lahko po 30 letih vse objavim znova, pa se bodo zdele nove," je v smehu dodala.

Na življenje vedno gleda z optimizmom
Čeprav, kot je povedala, trenutno v njenem zasebnem življenju ni vse lepo, se ne prepusti pesimizmu. "Morala bi biti žalostna in z depresivnim 'ksihtom' hoditi okrog, vendar si mislim, da moje težave poznajo najbližji, in ne vem, zakaj bi morala s tem obremenjevati ljudi, ki me poznajo kot humoristko," pravi Iča, ki se v življenju drži načela, da za zaskrbljenost ni potrebe. "V življenju je traba sprejeti tako dobre kot slabe stvari in se včasih znati iz slabih tudi malce pošaliti," dodaja.

Okrog Planinškov (lepotnih kirurgov, Franci Planinček, op. a.), kot je pred časom dejala, ne namerava letati. "Smilijo se mi mlada dekleta. Ko prebiram, gledam medije, v vseh pišejo, da je treba biti lep, mlad, operiran. Pa tudi moda je danes takšna, da se v to še za mašakre ne moreš obleči," pravi Iča, ki ne vidi smisla v tem, da bi za "eno krilo dala dve penziji".

"Treba se je znati starati"
"Treba se je znati starati. 'Fajn' je, da smo dobre volje, da imamo urejene odnose z bližnjimi. Veste, tudi z gubami se da 'fajn' zabavati," pravi naša sogovornica, ki se je preizkusila tudi kot igralka v predstavi 5žensk.com, ki se izteka.

"Presenetilo me je, kako lepo so me sprejele te naše odlične igralke, Nataša Barabara Gračner, Zvezdana Mlakar, Janja Majzl ... in mi pomagale, ker jaz pač nisem igralka," je povedala Iča, ki se je s soigralkami iz predstave odlično ujela in bo druženje z njimi pogrešala. Pa bi rada še kdaj stopila na oder v tej vlogi? "Zagotovo, če bodo rabili kakšno babico in bo šlo za komedijo," pravi Iča, ki je sicer trenutno tudi v zasebnem življenju najraje prav babica.

Razlika med fanti in moškimi je samo v ceni njihovih igrač…

Iča o moških.