Bogato scenografijo bo na koncertu spremljala tudi pestra kostumografija, vendar ne v slogu Lady Gaga. Namigovanja, da bo Severina nosila nore obleke kot Lady Gaga, niso točna, saj Hrvatica meni, da je ena že dovolj. Foto: EPA
Bogato scenografijo bo na koncertu spremljala tudi pestra kostumografija, vendar ne v slogu Lady Gaga. Namigovanja, da bo Severina nosila nore obleke kot Lady Gaga, niso točna, saj Hrvatica meni, da je ena že dovolj. Foto: EPA
Severina o koncertu in novem albumu

Severina naj bi za letos že napovedovala poroko, zdaj pa imamo tudi uradno potrditev. Datum in vse druge podrobnosti glede priprav za zdaj še ostajajo skrivnost.

Ker je Severina odgovarjala v hrvaščini, smo vsebino videointervjuja povzeli v tem besedilu.
38-letna pevka, ki je pred dnevi doživela nesrečo na odru in si poškodovala nogo, pravi, da daje vse od sebe, da bi čim prej okrevala. Meni, da so zdravniki dobro opravili svoje delo, fizioterapevti pa so ji zagotovili, da jo bodo še ta teden usposobili,da bo kot nova.

Rjavolaska se veseli koncerta v Križankah, saj pravi, da je tam posebna atmosfera, in zdi se ji, kot da bi nastopala v svetem prostoru. Koncert bodo, tako kot druge koncerte te turneje, začeli z novo pesmijo Zdravo Marijo. Zapela pa bo še vsaj osem pesmi z zadnjega albuma. Manjkale ne bodo niti starejše uspešnice. Posebej za slovensko občinstvo bo zapela pesem Gardelin, ki je bila posneta za film Petelinji zajtrk. Pravi, da jo v Sloveniji zelo rada prepeva, saj pri ljudeh sproži posebne občutke.

V Križankah bo vse odvisno od občinstva ...
Na odru ne bo gostila nobenih posebnih gostov, spremljali pa jo bodo izvrstni glasbeniki, pihalci in plesalke pod vodstvom Ivone Brnelić, ki je sodelovala tudi s Tino Turner. Za lepšo podobo koncerta bo poskrbel Darko Drinovac, ki je pripravil videozid. Darko je s Severino sodeloval pri nekaterih videospotih, na koncertu v Beogradu pa je posnel dokumentarni film o pripravah na koncert, ki ga bo mogoče videti tudi pri nas.

Severina pravi, da ji občinstvo na koncertih daje prav posebno energijo in da je to tisto, kar naredi vsak koncert poseben. Včasih je občinstvo bolj razigrano in zato je bolj veselo tudi na odru. Kadar pa je atmosfera bolj umirjena in ranljiva, je taka tudi Severina.

Severina je v politiki "za"
Splitčanka meni, da ni naloga glasbenikov, da bi politično delovali. To je zanjo stvar osebne odločitve in trenutnega občutja. Niso ji všeč niti pesmi s političnimi besedili. Sama raje poje o veselih temah, ljubezni in se v pesmih šali.

Načeloma se ne umešava v politične zadeve. Zelo pa jo je zmotil zakon o umetni oploditvi, ki bi prepovedoval oplojevanje z metodo zamrznjenih zarodkov. Osebno nima nič proti hrvaški premierki Jadranki Kosor, vendar meni, da je zakon slab, saj je to zakon proti svobodni odločitvi ljudi, medtem ko je pevka vedno "za" ljudi.

Letos dopusta ne bo
Da je Severina ves čas videti dobro in da uspešno prestaja naporne turneje, ni dovolj le mati narava. Severina je priznala, da veliko časa preživi v telovadnici in skrbi za dobro psihofizično kondicijo. Letos poleti pa svojega izklesanega telesa ne bo nastavljala sončnim žarkom na plaži, saj ima preveč dela s pripravo novega albuma.

Želi si, da bi posnela več avtorskih skladb, k čemur jo je spodbudil Goran Bregović, s katerim sodeluje že dolgo časa. Goran ji je dejal, da naj se potrudi, saj dela dobro. Sama je namreč napisala kar nekaj največjih uspešnic, kot so Djevojka sa sela, Ja samo pjevam, Prijateljice … Severina je na koncu dejala, da se bo potrudila, nič pa ne obljublja.

Severina o koncertu in novem albumu