Prvi dan festivala bo potekal na slovenski praznik kulture, Prešernov dan, tako da bodo imeli Slovenci tokrat, poleg običajno malce bolj resnih proslav, možnost praznovati v družbi komedije in smeha. Foto: Osebni arhiv
Prvi dan festivala bo potekal na slovenski praznik kulture, Prešernov dan, tako da bodo imeli Slovenci tokrat, poleg običajno malce bolj resnih proslav, možnost praznovati v družbi komedije in smeha. Foto: Osebni arhiv
Kot je dejal za MMC Vodopivec, je festival iz leta v leto bolj priljubljen, kar daje organizatorjem motivacijo za nove izvedbe. Foto: Osebni arhiv
Na festivalu se bo premierno predstavil vsestranski Jure Godler. Foto: Barbara Zajc
Panč bo prvič potekal v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma, predvsem zato ker so lansko lokacijo festivala - Cvetličarno - zaprli. Foto: Osebni arhiv

Stand up komiki so bili za zimsko izvedbo Panča prisiljeni najti nadomestni prostor, potem ko so v začetku meseca zaprli njihov "drugi dom", Cvetličarno.
"Zelo smo veseli, da bo tretji zimski festival Panč tokrat potekal na slovenski kulturni praznik, in to celo v slovenskem kulturnem hramu," je za MMC dejal komedijant Tin Vodopivec in dodal, da stand up komedija postaja vse pomembnejši in vse bolj ustaljen del vsakodnevnega programa dogajanja po vsej Sloveniji, o čemer pričajo tudi podatki o polnih dvoranah.
"Osnovno poslanstvo tega žanra je predvsem zabavati in nasmejati občinstvo, če pa to domov odnese še kaj več, pa je naše delo dvojno poplačano,"
je še poudaril Vodopivec.

Festival Panč lahko obiščete brezplačno. V sodelovanju z organizatorjem vam podarjamo dve vstopnici za 8. februar in dve vstopnici za 9. februar (ki bodo na večer koncerta srečneže čakale na blagajni Cankarjevega doma).
Vse, kar morete storiti, je, da postanete oboževalec MMC Zabave na Facebooku in na zid napišete pravilni odgovor na vprašanje: Kdaj je potekal prvi zimski Panč? a) Leta 2009. b) Leta 2010. c) Leta 2011. Nagradna igra bo potekala do torka, 7. februarja, do 10. ure.

Iz Šiške v Cankarja
Panč, ki je luč sveta ugledal poleti leta 2008, je postal stalnica v programu dogodkov v Ljubljani. V letu 2010 se je poletni različici pridružila še zimska. Festival je sprva potekal v Kinu Šiška, lani pa v Cvetličarni.
"Potem ko sem v novembru v manjši, Štihovi dvorani Cankarjevega doma izvedel svoj samostojni šov 360 stopinj, smo se z vodstvom Cankarjevega doma začeli dogovarjati, da bi tudi festival prestavili k njim. Verjetno so bili pred tem malce skeptični glede samega žanra in naše izvedbe, potem, po predstavi, pa sem že sedel na sestanku pri direktorici in hitro smo se ujeli. Mislim, da je Linhartova dvorana idealna za naš festival," je prepričan Vodopivec.
Kot je na festivalih Panč običajno, se bodo tudi tokrat predstavili komiki iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Velike Britanije, med imeni pa je tudi kar nekaj debitantov. "Na vsakem festivalu želimo našemu občinstvu predstaviti nove obraze tako domače kot tuje scene in jim ponuditi nekaj, česar še niso videli. Nihče od štirih tujcev, ki bodo nastopili, na Panču še ni nastopal, so pa vsi preverjeno zelo smešni fantje in bodo občinstvu zagotovo všeč," je prepričan Vodopivec.
Prihaja Chris Martin
Iz Hrvaške prihajata dva precej sveža mladca, Goran Vugrinec in Andrija Golubić, ki pa postajata vse bolj uveljavljena na domači sceni, iz Srbije Srđan Dinčić, ki ga nekateri poznajo iz resničnostnega šova Survivor na Filipinih, od angleških gostov pa se organizatorji veselijo mladega in energičnega Chrisa Martina, ki se rad pošali na svoj račun, saj ima povsem identično ime kot pevec skupine Coldplay.
"Domači komiki bodo na Panču predstavili nov material, torej šale, ki jih na Panču še niso izvajali, med imeni pa najdemo Pižamo, Perico Jerkovića, Mladena Pahovića, Tina Vodopivca, poseben gost in debitant na festivalu pa bo tokrat vsestranski Jure Godler," dodaja Vodopivec.