Težko bi posneli film o raperjih brez kakega pravega raperja: in tako v projekt vstopi Zlatko. Foto: Mitja Ličen
Težko bi posneli film o raperjih brez kakega pravega raperja: in tako v projekt vstopi Zlatko. Foto: Mitja Ličen
Pod produkcijo filma se podpisujejo Gustav Film, RTV Slovenija, MB Grip, Studio Ritem in Pakt Media. Foto: Mitja Ličen

Film režiserja Borisa Petkovića bo prikazal zabavno ljubezensko zgodba med raperjem in violinistko, ki tudi kritično govori o stanju v družbi in išče pot do svetle prihodnosti za celotno generacijo. "S filmom želimo biti navdih novim generacijam, da ne pozabijo ustvarjati sami naprej," je dejal Zlatko v Poletni sceni. Premiera filma bo na sarajevskem filmskem festivalu.

V okviru predstavitve filma na sarajevskem filmskem festivalu bo Zlatko priredil tudi koncert, ki ga boste lahko 19. avgusta, od 23. ure naprej, spremljali preko 'neposrednega prenosa' na MMC-ju.

Glavna igralca sta znana hrvaška igralka Judita Franković in igralec MGL-ja Jernej Gašperin. S svojo pojavnostjo bo film popestril še Zlatko, ki bo nastopil v glavni stranski vlogi. "Z Borisom imava zanimivo zgodbo - sva se prepletala, lovila. In zdaj smo naredili nekaj fantastičnega skupaj, vsaj po tem, kar sem zdaj videl," je še priznal Zlatko in o svoji igralskem debiju dodal: "Sem nov na tem terenu."

Poleg njega pa se bodo pojavili še nekateri znani slovenski raperji, igralci in javne osebnosti. Film so prejšnje poletje posneli v Ljubljani. Zgodba pa se vrti okoli Bruna, Leona in Zlatka - ljubljanskih mladeničev, ki ves svoj prosti čas preživljajo v klepanju rim in risanju grafitov.

Bruno je honorarno zaposlen kot maser in je med strankami zelo priljubljen. Na zabavi spozna Nino, mlado študentko violine, ljubezenska iskra preskoči in traja vse do trenutka, ko Nina zaloti Bruna v kočljivem položaju s svojo mamo Kristino. Da bi Nini dokazal svojo ljubezen, mora Bruno pozabiti, kdo je in od kod prihaja ter z njemu lastno ustvarjalnostjo odkriti nov svet.

Cel pogovor z Zlatkom v Poletni sceni si lahko pogledate spodaj.