Keane Foto: Blaž Tišler
Keane Foto: Blaž Tišler

ekskluzivnem dogodku Dan 202, je v ponedeljek pred okoli 1.500 gledalci predstavila svoj novi album Strangeland v nemškem mestu Offenbach.

Še dva dni pred koncertom v Nemčiji so Keane nastopili v Bejrutu v Libanonu, kjer se temperature gibajo okoli 30 stopinj, v Offenbachu pa jih je pričakalo mnogo hladnejše podnebje. A le zunaj, saj so se v polni dvorani Capitol, ki je del nekdanje judovske sinagoge, na odru člani skupine močno prepotili.
Pred koncertom se je s članoma skupine Tomom Chaplinom in Jessejem Quinom za Val 202 pogovarjal Andrej Karoli in izvedel, da Keane še vedno ne morejo čisto verjeti, da je vsak izmed njihovih albumov - tudi novi z naslovom Strangeland - posegel povsem na vrh britanskih glasbenih lestvic. "Presenečeni smo, da nas po petnajstih letih dela in štirih albumih občinstvo še vedno umešča na vrh. To je prav ljubko!"

Reportažo s koncerta v Offenbachu lahko preberete na spletni strani Vala 202, v spodnji galeriji fotografij pa lahko pogledate utrinke z intervjuja, koncerta in iz zaodrja.