Steven Tyler, Jimmy Fallon, Mark Rivera in Bruce Springsteen so le nekateri zvezdniki, ki so s petjem priskočili na pomoč žrtvam orkana Sandy. Foto: Reuters
Steven Tyler, Jimmy Fallon, Mark Rivera in Bruce Springsteen so le nekateri zvezdniki, ki so s petjem priskočili na pomoč žrtvam orkana Sandy. Foto: Reuters
Jon Bon Jovi
Jon Bon Jovi je zaradi orkana celo prekinil svojo promocijsko turnejo na Otoku Foto: Reuters
ZDA
Orkan Sandy je za seboj pustil pravo razdejanje. Foto: Reuters

Vsaka večja naravna katastrofa je v preteklosti združila nekatere najvidnejše predstavnike glasbenega sveta, ki so želeli le eno - pomagati žrtvam. Večinoma so se pomoči lotili skupaj, seveda s petjem.

Z glasbenim nastopom so se slavni obrazi v petek zvečer v New Yorku poklonili žrtvam orkana Sandy in prizadetim priskočili na pomoč. Sandy je v preteklih dneh pustošila po Karibih in vzhodni obali ZDA ter povzročila ogromno gmotno škodo in zahtevala več kot sto življenj.

Enourni koncert Hurricane Sandy: Coming Together, med katerim so zbirali dobrodelne prispevke za ljudi, ki jih je orkan najhuje prizadel, so prenašali iz studiov televizije NBC v sloviti Rockefellerjevi stolpnici v New Yorku, med nastopajočimi pa so bili tudi Bruce Springsteen, Jon Bon Jovi, Billy Joel, Christina Aguilera in Mary J. Blige, ki so bili v celotno dogajanje še posebej čustveno vpleteni.

Springsteen in Jon Bon Jovi namreč prihajata iz New Jerseyja, ki ga je orkan Sandy hudo, če ne celo najhuje prizadel, Billy Joel pa z newyorškega Long Islanda, prav tako opustošenega v orkanu. Christina Aguilera in Mary J. Blige pa prihajata iz New York Cityja.

Tako Bruce kot Jon Bon Jovi sta navdih za svoje pesmi črpala ravno v svojem domačem okolju, Bruce pa je v torek na svojem profilu na Twitterju objavil fotografijo legendarnega kluba Stony Pony, kamor segajo začetki njegove glasbene kariere in v katerem občasno še nastopa. "Stone Pony stoji ponosno kljub orkanu Sandy!" je zapisal.

Jon Bon Jovi je zaradi orkana celo prekinil svojo promocijsko turnejo na Otoku: "Moram se se vrniti domov po pogovoru z ženo in otroki. Oni so na srečo na varnem, ampak moram biti s svojimi ljudmi," je pevec pred poletom nazaj v ZDA povedal za britanski Daily Mail.

Na koncertu so poleg prej omenjenih glasbenikov nastopili tudi člani bostonske zasedbe Aerosmith s pevcem Stevenom Tylerjem na čelu in britanski pevec Sting.

Pesmi, polne sočutja in spodbude
Nastopajoči so izvedli pesmi, polne sočutja in spodbude. Christina Aguilera je tako ob klavirski spremljavi zapela svojo skladbo Beautiful, Jon Bon Jovi je zapel skladbi Who Says You Can’t Go Home in Livin’ on a Prayer, Steven Tyler s kitaristoma Joejem Perryjem in Bradom Whitfordom iz Aerosmithov so zaigrali uspešnico Dream On, Sting je izvedel skladbo Message in a Bottle, Mary J. Blige je zapela The Living Proof, finale pa je pripadel Bruceu Springsteenu in njegovemu E Street Bandu, ki je s skladbo Land of Hope and Dreams, ki sporoča, da bo "jutri že sonce in vsa ta tema bo preteklost" sklenil enourni dobrodelni koncert. Na koncu je "The Boss" dodal: "Bog blagoslovi New York. Bog blagoslovi Jersey Shore."