Glasbena veterana se z glasbeno zapuščino, ki sta jo pomagala ustvariti, vračata na koncertne odre. Foto: Reuters

Daltrey in Townshend bosta turnejo začela maja. V sklopu turneje bosta ob spremljavi orkestra izvedla šest koncertov v ZDA in Kanadi, turnejo pa bosta zaključila junija na londonskem stadionu Wembley.

Kot je povedal 75-letni Daltrey, bo turneja odsev tega, "kje sva trenutno v življenju". "Sva stara moška in ne pretvarjava se, da bo turnejo podobna tistim, ki smo jih prirejali pred 40 ali 50 leti. Vseeno pa lahko oboževalci računajo na to, da bova igrala s polnim plinom."

The Who veljajo za eno najvplivnejših rokovskih zasedb preteklega stoletja, po vsem svetu pa so prodali več kot 100 milijonov albumov. Foto: Reuters

"Vesela, da sva živa"

Townshend, ki slovi po izjemnih besedilih, pa tudi energičnih nastopih, med katerimi je razbijal kitare, je med pogovorom za Reuters spomnil, da sta z Daltreyjem "lahko samo vesela, da sva živa, prav tako imava veliko srečo, ker nama zdravje služi tako dobro, da lahko še vedno igrava glasbo, s katero sva odrasla."

Člana The Who sta bila poleg Daltreyja in Townshenda še John Entwistle in Keith Moon. Basist Entwistle je umrl leta 2002 v Las Vegasu za posledicami srčne kapi, za bobnarja Moona pa je bil leta 1978 usoden prevelik odmerek mamil.

Glasbeni legendi sicer prvič po 13 letih pripravljata tudi material za nov album, ta naj bi izšel še letos. Svoj zadnji album so The Who oziroma Daltrey in Townshend z gostujočimi glasbeniki izdala leta 2006.