Z izkupičkom od dražbe bodo poplačali glasbenikove dolgove. Foto: Reuters
Z izkupičkom od dražbe bodo poplačali glasbenikove dolgove. Foto: Reuters

Med ponujenimi predmeti bodo njegova oblačila, nakit in nosni pirsing, hkrati pa tudi zlate plošče in druge nagrade, ki jih je glasbenik prejel za svoje udejstvovanje v glasbeni industriji.
Poleg tega bodo na voljo tudi stol in pručka Kaboom oblikovalca Jimmieja Martina, motoristična oprema ter glasbenikova po naročilu izdelana postelja iz hrasta in železa.

Dražbena hiša pred dogodkom, ki bo 7. novembra, ni objavila izklicnih cen, saj pravijo, da jih je zelo težko ovrednotiti.

Njen direktor Martin Millard je pojasnil, da bodo zanimivi predmeti omogočili vpogled v Flintovo življenje in pokazali razliko med tem, kakšen je bil na odru in kakšen v zasebnem življenju.

Flinta, pevca zasedbe, ki je znana predvsem po uspešnicah, kot sta Breathe in Firestarter, so 4. marca našli mrtvega na njegovem domu. Star je bil 49 let, mrliška oglednica pa je po preiskavi zapisala, da ne obstaja dovolj dokazov za potrditev, da si je glasbenik resnično želel vzeti življenje, temveč obstaja tudi možnost nesreče.

Ugotovili pa so, da je pred smrtjo zaužil velike količine mamil – v krvi so našli sledi kokaina, alkohola in kodeina. "Nikoli ne bomo zares vedeli, kaj se je tistega dne pletlo v njegovi glavi," je presodila mrliška oglednica.

Flint se je britanski skupini The Prodigy sprva pridružil kot plesalec, nato pa je postal glavni pevec, odpel je tudi največji uspešnici skupine, ki sta obe osvojili vrh britanskih glasbenih lestvic, piše Guardian. Poleg svojega glasu je postal znan tudi zaradi posebnih pričesk, močnega črtala za oči in karizmatičnih nastopov.

Sicer se je glasbenik vse življenje boril z demoni svojega nesrečnega otroštva. Čeprav so ga učitelji v šoli prepoznavali kot bistroumnega učenca, je bil zaradi svojega boja z disleksijo velikokrat tarča posmeha, prav tako pa ga je dosmrtno zaznamovala ločitev njegovih staršev.

Skupina The Prodigy je imela največ uspeha v 90. letih prejšnjega stoletja, v svoji karieri pa se lahko pohvali s šestimi albumi na vrhu glasbenih lestvic. Glasba The Prodigy slovi kot hitra in divja zmes elektronike, drum'n'bassa in panka.