Občinstvo se je na koncertu odlično zabavalo. Foto: MMC RTV SLO
Občinstvo se je na koncertu odlično zabavalo. Foto: MMC RTV SLO
Rock na Rock izzivu

Projekt Rock izziv je glasbeni natečaj, organiziran drugo leto zapored, katerega glavni cilj je pomagati neuveljavljenim rockskupinam, ki še nimajo izdanega svojega prvenca, da se predstavijo širši javnosti.

Na natečaj se je prijavilo kar nekaj mladih rockskupin, zmagovalci pa so postali člani skupine Hotty MkKnotty, ki so bili izbrani med osem finalistov in so nastopili tudi na enem izmed dveh predizborov natečaja. Hotty MkKnottyjem je tako pripadla čast, da so se predstavili na osrednjem odru, saj si organizatorji prizadevajo, da bi skupini omogočili čim lažji preboj na slovensko glasbeno sceno. Zmagovalna skupina se bo imela priložnost pojaviti tudi na drugih odmevnih glasbenih dogodkih, med drugim tudi na Rock Otočcu in Majskih igrah.

Za konec še stari jugorock
Na včerajšnjem sklepnem koncertu so seveda nastopile tudi uveljavljene slovenske skupine, ki so poskrbele za pravo mero zabave – rogaška zasedba MI2, velenjski zimzeleni rockerji Šank Rock in Rock Partyzani, ki so s svojim preigravanjem večinoma starega jugoslovanskega rocka tudi končali koncert. Da projekt ne bi končal kot muha enodnevnica, je želja organizatorjev, in da bi postal tradicionalen in širše prepoznaven v slovenski javnosti. V okviru tega tudi promovirajo svoje geslo, ki se glasi ''Biti ali ne biti – bodi rock!''

Spodaj si oglejte fotoutrinke včerajšnjega koncerta, na desni strani pa videoposnetek glasbenih nastopov.

Jure. Rejec

Rock na Rock izzivu