2Cellos sta svojemu novemu albumu nadela ime In2ition. Foto: Youtube
2Cellos sta svojemu novemu albumu nadela ime In2ition. Foto: Youtube

Pri albumu, ki bo nosil naslov In2ition, so tako na primer sodelovali tudi Elton John, Zucchero, skupina Fleetwood Mac, kitarski virtuoz Steve Vai ter pianist in ikona klasične glasbe Lang Lang, album pa je produciral kanadski producent Bob Ezrin, ki je znan po sodelovanju s Petrom Gabrielom in Aliceom Cooperjem ter skupinami Pink Floyd, Deep Purple in Kiss.

"Izjemno sva ponosna na novi album, dejstvo, da ga je produciral legendarni Bob Ezrin, pa je nekaj izjemnega," sta zapisala uspešna glasbenika, niti Erzin pa jima ni ostal dolžan. "To je zame v marsičem povsem nov projekt. Ta album ju bo potisnil v sam vrh. Izjemna sta, takšnih, kot sta ona dva, ni," je dejal, in jima je polaskal v napovednem spotu na YouTubu. "Izjemna sta. Še nikoli nisem videl violončelista, ki bi tako igral," se je strinjal Elton John.

Album bo na Japonskem v prodaji že od 9. novembra, drugje po svetu pa bo na prodajne police prišel šele 21. januarja prihodnje leto.

Vrhunska violončelista sta na začetku letošnjega leta napolnila in navdušila tudi mariborsko dvorano Tabor, v priloženem videoposnetku pa si lahko ogledate nekaj utrinkov iz zakulisja snemanja njunega novega albuma In2ition!