Cameron Diaz je v Peru povabil Sol Guy, zvezdnik kanadske MTV. Foto: AFP
Cameron Diaz je v Peru povabil Sol Guy, zvezdnik kanadske MTV. Foto: AFP
Cameron Diaz
Cameron Diaz s svojo razvpito torbo, na kateri je zvezda, simbol maoistov, in slogan kitajskega komunističnega diktatorja. Foto: AFP

34-igralka, ki je posodila svoj glas princesi Fioni v animiranem filmu Shrek, se je v Peruju pojavila s torbo, na kateri je natisnjen slogan maoističnih gverilcev.

Diazova se je odpravila na obisk in raziskovanje starega inkovskega mesta Machu Picchu v Andih. Tam je bila oblečena modno kot vedno, a se je njena odločitev za olivno zeleno torbo izkazala za napačno. Torba ima namreč natisnjeno rdečo zvezdo, simbol maoistov, pod zvezdo pa je napisan eden od priljubljenih sloganov Mao Ce Tunga, nekdanjega kitajskega socialističnega voditelja.

V 80. letih prejšnjega stoletja so gverilski borci, ki so delovali pod vplivom ideologije Mao Ce Tunga, izvedli državni udar. S številnimi pokoli in bombnimi napadi so ubili skoraj 70.000 ljudi, to južnoameriško državo pa pahnili v pravi kaos. Spomin na te dogodke je med krajevnim prebivalstvom še kako živ.

Perujski borci za človekove pravice so nemudoma vzdignili glas. Poudarili so, da bi Cameron morala biti bolj pozorna in uvidevna do čustev krajevnega prebivalstva.