Charlie Sheen je spregovoril v oddaji Today. Foto: Twitter Today Show
Charlie Sheen je spregovoril v oddaji Today. Foto: Twitter Today Show

"Tukaj sem, da priznam, da sem HIV-pozitiven. Težko je absorbirati te tri črke. Gre za preobrat v življenju," je Sheen priznal v oddaji Today in dodal, da ne ve natančno, kdaj je do okužbe prišlo.

S tem je potrdil tisto, o čemer pišejo vsi svetovni mediji vse od včeraj, ko je televizijska mreža NBC, na kateri predvajajo omenjeno oddajo, sporočila, da se bo Charlie Sheen osebno izpovedal na malih zaslonih.

Priljubljeni igralec je priznal, da je v zadnjih letih ljudem, ki so za njegovo okužbo vedeli in so ga izsiljevali, da bodo njegovo skrivnost razkrili javnosti, izplačal okoli deset milijonov dolarjev za molk. Sedaj mu je tega dovolj in upa, da bo s priznanjem tudi izsiljevanja konec. Po javnem priznanju se tako počuti olajšano, kot da bi se pravkar rešil ječe.

Diagnozo so mu postavili pred štirimi leti, svoje stanje pa je zelo težko sprejel. O začetnih simptomih okužbe s hivom je dejal, da se je sprva počutil zelo slabo, imel je hude migrene, ponoči se je izredno potil. Bilo je tako hudo, da je mislil, da bo umrl. Po številnih preventivnih pregledih so mu zdravniki podali diagnozo, da je okužen z virusom, ki povzroča aids.

Izjavil je, da je po razkritju bolezni vsem spolnim partnerjem povedal, da je okužen s hivom. Prav tako je prepričan, da z virusom ni nikogar okužil: "Vedno sem bil iskren glede svojega stanja in vedno sem uporabljal kondome."

Igralec je bil trikrat poročen, nazadnje z Brooke Mueller, s katero ima sinova Boba in Maxa. Charlie je zadnja leta polnil časopisne stolpce z zvezami s pornozvezdnicami, ki jih je imenoval "boginje", pa tudi s prekomernim uživanjem alkohola in mamil.