Par nikoli ni skrival, da si želi velike družine, saj naj bi ju starševstvo prerodilo. Foto: EPA
Par nikoli ni skrival, da si želi velike družine, saj naj bi ju starševstvo prerodilo. Foto: EPA

Zakonca sta za britanski Hello razkrila, da je novi družinski član na svet prijokal šele 11. januarja, in ne nekaj dni prej, kot so poročali nekateri mediji. Malček se je rodil nadomestni materi v Los Angelesu, ob rojstvu pa je tehtal 3,74 kilograma.

"Oba sva si želela imeti otroke, ampak realnost, da imava sedaj dva sinova, je skoraj neverjetna. Rojstvo najinega drugega sina dopolnjuje našo družino na najbolj dragocen način, težko pa je opisati, kako se počutiva v tem trenutku. Prevevata naju sreča in navdušenje," sta včeraj opisala svoje navdušenje ob rojstvu drugega sina Elton in David.

Čeprav je ista nadomestna mati 65-letnemu Eltonu Johnu in štirinajst let mlajšemu Davidu Furnishu podarila že dva sinova - na božični dan leta 2010 je povila tudi malega Zacharyja Jacksona Levona -, je njena identiteta skrbno varovana. Znano naj bi bilo le, da prihaja iz Kalifornije, prijatelj para pa je povedal, da jo "imata rada kot sestro in bosta vse življenje njena dolžnika".

"Ti pa nimaš mamice"
Elton in David, ki sta si večno zvestobo na civilnem obredu obljubila leta 2005, po 12 letih razmerja, se zavedata, da se bosta njuna sinova spopadala s težavami, ker sta njuna starša istospolno usmerjena. Legendarni glasbenik je tako v preteklosti iskreno delil svoje skrbi: "Ko bo hodil v šolo, bo čutil velik pritisk, vem, da mu bodo govorili: 'Ti pa nimaš mamice.' To se bo zgodilo, o tem sva se z Davidom pogovarjala, še preden sva ga imela, ampak stala mu bova ob strani."

Elton in David sta sicer že leta 2009 skušala posvojiti eno izmed ukrajinskih sirot, okuženo z virusom HIV, a se jima zaradi zapletenih administrativnih postopkov ta želja takrat ni uresničila.