Eva je pred dvema letoma odvrgla svoja oblačila in s tem pomagala PETI. Foto: EPA
Eva je pred dvema letoma odvrgla svoja oblačila in s tem pomagala PETI. Foto: EPA
Eva Mendes
Eva se velikokrat znajde na seznamu najbolj vročih igralk v Hollywoodu. Foto: EPA
Eva Mendes
Sicer pa je Eva velika ljubiteljica živali in narave. Foto: EPA

Eva, ki je pred dvema letoma odvrgla svoja oblačila v znak podpore Organizacije za zaščito živali (People for the Ethical Treatment of Animals - PETA), zdaj želi ozaveščati ljudi z videom, ki je vse prej kot paša za oči. V skoraj triinpolminutnem videu, sestavljenega iz skrivnih posnetkov, kako so živali ubite zaradi krzna, je Eva prevzela vlogo pripovedovalke.

"Tudi če kupite rokavico s krznenim okrasjem in si mislite, pa saj je samo majhen okrasek, vedite, da je bila žival zato zaklana," je bila v pogovoru za CNN nazorna Eva.

"Te živali so pretepene do smrti in še žive odrte iz kože. Njihovi vratovi pa so prerezani, ko še vedno dihajo," je bila zaskrbljena igralka in dodala, da video ni nekaj, kar bi si želeli ogledati, ampak nekaj, kar bi si morali.

Krute podobe se hitreje vtisnejo v spomin
Eva je v pogovoru dodala, da bodo vsi, ki si bodo posnetek ogledali, na koncu opustili nošenje krzna. "Če ne boš storil ničesar danes, bo ostalo v tvoji podzavesti in boš premišljeval o tem. Zato je tako pomembno, da ljudje vidijo te krute podobe. Namreč le tako si jih bodo vtisnili v spomin in mogoče v podzavest," si je zaželela ena izmed najbolj vročih žensk v svetu zabave.

Zaradi živali se odreka mesu
Igralka je nehala uživati govedino, perutnino in svinjino, toda ni se odrekla proizvodom, kot sta in mleko in sir. Znova pa je poudarila, da je bil njen pes Hugo, ki ga je posvojila s partnerjem, perujskim filmarjem Georgeem Gargurevichem, tisti, ki je spremenil njeno življenje in jo prepričal, da se poda v boj proti krznu. "Ker je tako dragocen in si ne morem zamisliti, da bi ga nosila ali uživala. In kakšna je pravzaprav razlika med njim ali majhnim rakunom oziroma zajčkom ali tjulnjem," je razložila Eva in dodala, da obstaja odlično nadomestilo za pravo krzno – umetno.