Carla Bruni Sarkozy je hčerkico skrila pred radovednimi pogledi. Foto: Reuters
Carla Bruni Sarkozy je hčerkico skrila pred radovednimi pogledi. Foto: Reuters

Slike male štručke, ki jo je novopečena mama stiskala tesno k sebi, so tako zaokrožile po svetu, a Brunijeva jo je skrbno zavarovala pred radovednimi pogledi, saj je že prej napovedala, da fotografij svojega otroka ne bo pokazala javnosti, češ da je "izpostavljenost javnemu življenju odločitev za odrasle".

Ob prihodu iz porodnišnice pa je manjkal francoski predsednik Nicolas Sarkozy, ki v Bruslju z drugimi evropskimi voditelji išče izhod iz dolžniške krize. "Sarko" ni bil zraven niti ob rojstvu hčerke v sredo, saj je Giulia prišla na svet, ko je bil v Frankfurtu pri nemški kanclerki Angeli Merkel na pogovorih o reševanju evra.

Prvi skupni otrok 56-letnega francoskega predsednika, ki ima iz dveh prejšnjih zakonov že tri sinove, in 43-letne Carle Bruni Sarkozy, ki ima iz prejšnjega razmerja sina, se je rodil v sredo zvečer. Sarkozy je ob tem sporočil, da oba z ženo čutita "zelo globoko srečo".

Sarkozy se bo sicer predvidoma čez nekaj mesecev znova potegoval za predsedniški mandat. V zgodovino pa se je zapisal kot prvi francoski predsednik, ki je v času mandata dobil otroka.