Grahamova se je med drugim sprehajala po modni stezi letošnjega newyorškega tedna mode. Foto: Reuters
Grahamova se je med drugim sprehajala po modni stezi letošnjega newyorškega tedna mode. Foto: Reuters
Ashley Graham
Manekenka opozarja, da ni pomemben zgolj zunanji videz. Foto: Reuters
Emina Ekić
Slovenske barve bo zastopala Emina Ekić. Foto: Miss Universe Organizacija

30-letnica bo na letošnjem izboru sodelovala kot voditeljica, ki se bo javljala iz zakulisja, kjer se bo skoraj sto lepotic iz celega sveta pomerilo za laskavi naziv. Grahamova je v pogovoru za Fox News dejala, da bo ob tem navijala za tekmovalke vseh oblik in velikosti. "Nismo še imeli mis universe z oblinami, niti ne ameriške tekmovalke, ki bi se borila za laskavi naziv," je povedala Grahamova.

Prepričana je, da bo nekega dne na izboru zmagala lepotica močnejše postave: "Smo na poti do tega. Če lahko vidite dekle z oblinami na naslovnici Sports Illustrated ali Vogue, potem lahko zagotovo vidimo tudi dekle z oblinami kot mis universe." Kritiki izbora poudarjajo, da ta slavijpredvsem navidezno "popolne" ženske. "Ne smemo gledati samo na zunanjost," je nadaljevala Grahamova in dodala, da je čas, da se začne tekmovalkam gledati tudi v dušo in srce. "Tako da ugotovimo, kako bi lahko postale glas in obraz celega vesolja."

Življenje Grahamove se je spremenilo, potem ko je pristala na naslovnicah revij Sports Illustrated in Vogue, a kot je zagotovila, se s tem ni spremenil njen odnos do telesa.

"Od dne, ko sem se kot mlado dekle iz Nebraske preselila v New York pri 17 letih, sem se veliko prilagajala. Vmes sem morala ugotoviti, kdo sem, zakaj sem manekenka, kaj želim sporočiti mladim ženskam in moškim. Morala sem priti do sklepa, da je moje telo moje. Da sama odločam o njem. In nihče drug," je še dodala.

Hkrati razložila, da se zaveda, da je njena služba, da izobražuje ljudi, zakaj je beseda "plus-size", ki jo uporabljajo mediji za opisovanje manekenk močnejših postav, neprimerna. To bo poskušala poudariti tudi na 66. izboru za mis universe, ki bo potekal v noči na ponedeljek v Las Vegasu. Izbor bo znova vodil Steve Harvey - tisti voditelj, ki je leta 2015 razglasil napačno zmagovalko. Slovenske barve bo zastopala 22-letna Ptujčanka Emina Ekić.

GIRL POWER this suit is on sale! Link in bio

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham) on Nov 1, 2017 at 3:58pm PDT

#tbt @si_swimsuit

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham) on Oct 5, 2017 at 7:47am PDT