Kraljico Elizabeto II. bi v primeru nemirov preselili na varno lokacijo zunaj Londona. Foto: Reuters
Kraljico Elizabeto II. bi v primeru nemirov preselili na varno lokacijo zunaj Londona. Foto: Reuters

"Ti izredni evakuacijski načrti obstajajo že vse od hladne vojne, a so jim zdaj spremenili namen za primer nemirov po nezadovoljivem brexitu," piše Sunday Times, ki se pri tem sklicuje na neimenovani vir iz vladnega urada, ki se ukvarja z občutljivimi administrativnimi zadevami.

Podobno poroča tudi Mail on Sunday, ki piše, da so izvedeli za načrt selitve kraljeve družine, vključno s kraljico Elizabeto II., na varno lokacijo zunaj Londona.

Januarja je 92-letna kraljica v svojem vsakoletnem nagovoru podanikom posredno omenila tudi brexit, ko je pozvala politike, naj že končno dosežejo dogovor.

Jacob Rees-Mogg, konservativni poslanec in goreč podpornik brexita, je za Mail on Sunday dejal, da meni, da načrti britanskega dvora kažejo nepotrebno paniko, saj da so višji člani kraljeve družine ostali v Londonu tudi med bombardiranjem med drugo svetovno vojno.

Sunday Times je medtem govoril z Daiem Daviesom, nekdanjim policistom, ki je bil včasih zadolžen za varovanje kraljeve družine. Davies pravi, da pričakuje, da bodo kraljico umaknili iz prestolnice, če izbruhnejo nemiri. "Če bi v Londonu nastale težave, je jasno, da bi umaknil kraljevo družino iz teh ključnih lokacij," je dejal.

Rok za dogovor o brexitu je 29. marec.