Harry in Meghan sta par od julija 2016. Foto: Reuters
Harry in Meghan sta par od julija 2016. Foto: Reuters

88-letna Jane Goodall, dobra prijateljica britanskega princa, je v intervjuju dejala, da je bila v zadnjem času precej v stiku s 35-letnikom. Po njenem mnenju je moral svoje življenje zdaj, ko sta se z ženo in 11-mesečnim sinom Archiejem ustalila v ZDA, obrniti praktično na glavo. "Ne vem, kako točno se bo zdaj razvijala njegova kariera, ampak sva bila v stiku in zdi se mi, da je tranzicija zanj precej težavna," je pojasnila.

Kot večina sveta se tudi znani par prilagaja na drugačno življenje zaradi pandemije novega koronavirusa. "Sta previdna in ostajata varna."

"Kljub negotovosti, ki se pojavlja zaradi trenutnih dogodkov, na prihodnost gledata pozitivno. Resnično lepo je opazovati začetek njunega novega poglavja."

Princ Harry je s svojo prijateljico Jane Goodall v rednih stikih. Foto: AP
Princ Harry je s svojo prijateljico Jane Goodall v rednih stikih. Foto: AP

Odhod načrtovala že lani

Goodallova je družinico lani poleti obiskala v Frogmore Cottage in po njenih besedah je bil Harry že takrat odločen, da se bo umaknil iz kraljeve družine. "Ob koncu najinega pogovora sta v prostor prišla tudi Meghan in Archie, ki je bil takrat še zelo majhen in ni bil pretirano zadovoljen, da je moral stran iz njenih rok."

Ko ga je imela v naročju Goodallova, ga je v šali poskušala naučiti kraljevskega mahanja in nato Harryju dejala, da se bo tega Archie sčasoma moral naučiti, na kar je princ jasno odgovoril: "Ne, ne bo odraščal na takšen način."

Izjava po njenih besedah potrjuje, da je bil Harry glede prihodnosti odločen že takrat – več mesecev pred njuno uradno napovedjo, da ne bosta več opravljala kraljevskih dolžnosti.