Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Javnosti so med drugim že razkrili domnevno fotografijo Madonnine pogodbe in za vračilo oziroma izbris podatkov zahtevajo plačilo.

Newyorška odvetniška pisarna je sporočila, da je svoje stranke o incidentu že obvestila in da sodelujejo s strokovnjaki za kibernetsko varnost ter iščejo rešitev. Po poročanju BBC-ja za zdaj še ni znano, kakšen znesek zahtevajo hekerji in ali se odvetniška pisarna z njimi pogaja.

"Lahko potrdimo, da smo bili žrtev kibernetskega napada," je pisarna sporočila v izjavi. "O tem smo že obvestili stranke in zaposlene ter zaposlili največje strokovnjake na tem področju, ki neutrudno delajo, da bi našli rešitev."

Med njihovimi strankami so številni znani obrazi, med drugim sir Elton John, Barbra Streisand, Barry Manilow, Rod Stewart, Lady Gaga, Lil Nas X, The Weeknd, Madonna, U2 in Drake.

Zelo zahteven položaj

Podjetje za kibernetsko varnost Emsisoft je sporočilo, da so hekerji na spletu objavili fotografije Madonnine domnevne pogodbe za njeno zadnjo svetovno turnejo, na katerih so razvidni tudi lastnoročni podpisi vseh vpletenih. Z javnostjo pa so delili tudi fotografijo različnih map na računalniku, ki so poimenovane po posameznih strankah, s čimer so želeli potrditi, da so kibernetski napad res izvedli in da zahtevajo odkupnino za vračilo podatkov.

"Podjetja v takšnem položaju načeloma nimajo na voljo nobenih dobrih možnosti," pojasnjuje Brett Callow iz podjetja Emsisoft. "Tovrstni incidenti postajajo vedno pogostejši in so zelo skrb vzbujajoči. Še toliko bolj skrb vzbujajoči pa so tisti primeri, v katerih so tarča napada odvetniške družbe, ki imajo v svojih bazah številne občutljive podatke."