Pošast iz jezera Ness duhove buri že vse od šestega stoletja. Foto: Reuters
Pošast iz jezera Ness duhove buri že vse od šestega stoletja. Foto: Reuters

Lov na Nessie, mitično pošast iz škotskega jezera Ness, je na spletu vzbudil manj pozornosti kot napad na območje 51, kjer naj bi ameriška vojska skrivala dokaze za obstoj Nezemljanov. Udeležbo na dogodku Storm Loch Ness (Juriš na Loch Ness), objavljenem na družbenem omrežju Facebook, je potrdilo nezanemarljivo število ljudi – le-teh se je nabralo že več kot 21 tisoč. V opisu dogodka je navedeno, da se pošast iz jezera ne more skriti pred vsemi in da je čas, da jo končno najdejo. Zanimanje za dogodek, ki je napovedan za 21. september 2019, je izrazilo še dodatnih 41 tisoč ljudi.

Spletna evforija

Prostovoljna posadka reševalcev, ki nadzira jezero Ness, je izrazila upanje, da se na dogodek, ki je v prvi vrsti spletna šala, v resnici ne bo odzval nihče. Reševalna ekipa namreč nima takšnih sredstev, kot jih ima ameriška vojska, ki je popolnoma pripravljena, da morebitne prišleke odvrne od dejanskega vdora v območja 51.

Dogodek
Dogodek "Juriš na območje 51" je sprožil pravo spletno evforijo. Foto: EPA

Ekipa, ki skrbi za varnost obiskovalcev škotskega jezera, je vse, ki dejansko razmišljajo o invaziji na Loch Ness, opomnila, da je jezero mrzlo (v povprečju ima šest stopinj Celzija) in da "se razmere na jezeru lahko hitro spremenijo, kar oteži reševanje". "Naši čolni so veliki, toda niti približno ne tako veliki," so ob velikem zanimanju za dogodek sporočili iz reševalne ekipe in dodali, da lahko iz šale hitro nastane resen problem.

Juriš na območje 51 je navdihnil tudi druge podobne pozive, kot je juriš na bermudski trikotnik, na katerega se je odzvalo 25 tisoč ljudi. Jasno je, da gre pri tovrstnih pozivih za zabavo uporabnikov družbenih omrežij, vendar pa pri tako velikem zanimanju oblasti ne izključujejo možnosti, da se ne bodo med množico našli posamezniki, ki bodo tovrstne pozive jemali preresno.