Več kot 40 odstotkov mladih in samskih Japonk je devic, skoraj tri četrtine Japoncev pa ni v nikakršnem razmerju, kaže vladna anketa. Foto: Reuters
Več kot 40 odstotkov mladih in samskih Japonk je devic, skoraj tri četrtine Japoncev pa ni v nikakršnem razmerju, kaže vladna anketa. Foto: Reuters

Nacionalni inštitut za prebivalstvo in socialno varnost je v anketo vključil več kot 5.000 samskih ljudi, starih od 18 do 34 let, rezultati pa so skrb vzbujajoči, ugotavljajo japonske oblasti.

Rezultati so namreč pokazali, da so Japonci daleč od posteljno dejavnih, saj je 42 odstotkov vprašanih moških in 44 odstotkov žensk odgovorilo, da sploh še nikoli niso imeli spolnega odnosa. Pri tem so raziskovalci ugotovili, da je na Japonskem vse več devic in devičnikov, saj so številke z vsako opravljeno anketo višje.

Anketa, ki so jo sicer opravili junija 2015, je pokazala, da sedem od desetih moških še nikoli ni bilo v kakršnem koli razmerju, šest od desetih žensk pa gre v posteljo samih.

Japonci nadalje ugotavljajo, da bi težko naredili primerjavo z drugimi državami, se pa strinjajo, da imajo manj spolnih odnosov kot v drugih razvitih državah.

Japonska in spolnost
Japonska ima do spolnosti kar nekoliko nenavaden odnos. Fotografije pomanjkljivo oblečenih mladih deklet v tam priljubljenih stripih ali na oglasnih panojih so skorajda nekaj vsakdanjega, Japonska ustvari ogromne količine pornografije, v resničnem življenju pa je povsem drugače.

Futoši Iši, ki je vodil anketiranje, ugotavlja, da si ljudje spolnost predstavljajo drugače, kot pa se na koncu izide. "Pojavljajo se luknje med ideali in resničnostjo. Zato se ljudje poročajo pozneje ali pa kar ostanejo samski vse življenje," verjame Iši.