Zakonca Walker naj bi med letoma 2012 in 2013 organizirala deset petelinjih bojev. Foto: EPA
Zakonca Walker naj bi med letoma 2012 in 2013 organizirala deset petelinjih bojev. Foto: EPA
Petelinji boji so v ZDA nezakoniti. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

Po navedbah tožilstva sta 60-letna Walkerjeva in njen soprog John Wesley Walker, nekdanji šerifov namestnik, v zadnjem letu v Oregonu organizirala deset petelinjih bojev, pri katerih petelinom za nožice privežejo rezilo.

Od gledalcev so pobirali vstopnino in jim med spektaklom prodajali pijačo, navaja tožilstvo. Če bodo presodili, da sta kriva, jima preti pet let zaporne kazni in 250.000 dolarjev kazni.

Par je med 18 ljudmi, obtoženimi organiziranje petelinjih bojev in vodenja nezakonite kockarske dejavnosti. "Poleg tega, da gre za barbarsko prakso, petelinji boji tudi ogrožajo zdravje ljudi in njihovo varnost ter omogočajo nadaljnja kriminalna dejanja," je dejala okrožna tožilka Amanda Marshall.

Kraljeva družina v izgnanstvu
Walkerjeva je tretja hči danes 91-letnega kralja Mihaia I., zadnjega romunskega kralja, ki je bil leta 1947 prisiljen sestopiti s prestola in iti v izgnanstvo. Kraljeva družina, sicer daljni potomci britanske kraljice Viktorije, je nato živela v Švici in v Veliki Britaniji.

Nekdanji kralj je novico o hčerkini aretaciji sprejel z "globoko žalostjo," so zapisali na spletni strani družine. "Njegovo visočanstvo in kraljeva družina upajo, da bodo ameriški pravosodni sistem in oregonska sodišča primer končali po najpravičnejšem in najhitrejšem postopku. Njegovo visočanstvo tudi upa, da se bodo od začetka do konca tega nesrečnega dogodka ravnali po načelu domneve o nedolžnosti."