Policija je osumljenca iskala od srede. Foto: EPA
Policija je osumljenca iskala od srede. Foto: EPA

Iskanje 42-letnega Roberta Carda se je v petek osredotočilo na gozd in družinsko posestvo osumljenca v sosednjem 24 kilometrov oddaljenem kraju Bowdoin, oblasti pa so objavile imena 16 moških in dveh ženskih žrtev strelskega pokola. Ranjenih je bilo še 13 ljudi. Kot je znano, je Card v sredo z avtomatsko puško streljal na ljudi na kegljišču in v baru v mestu Lewiston.

Nedaleč od prizorišč zločinov so našli njegov avtomobil in v njem orožje. Policisti naj bi našli tudi njegov mobilni telefon in sporočilo o načrtovanem samomoru, namenjeno sinu, vendar niso pojasnili podrobnosti, je poročala televizija CNN.

Card naj bi se v zadnjem času ubadal z vse hujšimi duševnimi motnjami. Družinski člani so policistom povedali, da je slišal glasove, julija pa je bil na duševnem zdravljenju v New Yorku.

Lewiston je sicer z 38.000 prebivalci drugo največje mesto v državi Maine za Portlandom. V državi z 1,4 milijona prebivalci so lani našteli skupaj 29 umorov.

Napad v Mainu je bil glede na poročanje ameriških medijev letos v ZDA že 36. primer množičnega poboja s strelnim orožjem. Sem spadajo vsi strelski napadi, kjer so najmanj štiri smrtne žrtve.