Foto: Reuters
Foto: Reuters

CNN poroča, da je bilo v New Yorku v 21 streljanjih ubitih 26 ljudi, kar je sicer manj kot lani, ko je bilo v tem obdobju v 25 incidentih ubitih 30 ljudi.

V mestu je bilo letos skoraj 40 odstotkov več streljanj kot v istem obdobju lani. V tem času je letos umrlo 885 ljudi v 767 streljanjih.

V Chicagu je bilo konec tedna ustreljenih 83 ljudi, od tega jih je 14 umrlo, kažejo policijski podatki. Med ranjenimi sta tudi deklici, stari pet in šest let.

V Fort Worthu v Teksasu je prišlo do streljanja po sporu v skupini moških. Ranjenih je bilo osem ljudi. Večina ranjenih je bilo naključnih mimoidočih, je sporočila policija.

V Norfolku v Virginii so bili ranjeni štirje otroci in mladostniki, stari od šest do 16 let. Policija je v povezavi s streljanjem aretirala 15-letnika.

Na ulični zabavi v Toledu v Ohiu je bilo v streljanju ranjenih več kot 10 ljudi. Umrl je 17-letnik. Dva ranjena sta v kritičnem stanju, med ranjenimi je tudi 11-letnik.

Policija v Cincinnatiju pa je sporočila, da sta bila 16-letnik in 19-letnik ubita v streljanju med proslavljanjem dneva neodvisnosti, še trije so ranjeni. Incident se je zgodil po sporu med moškima, ki sta streljala drug na drugega, druge žrtve pa so bile ujete v streljanju. Ranjeni so stari 15, 16 in 17 let. Ena žrtev je v kritičnem stanju.

V Dallasu pa je prišlo do dveh ločenih streljanj. V enem je bilo ustreljenih pet ljudi, trije so umrli. V drugem incidentu pa je bil ubit 61-letnik.