Jugozahod Britanske Kolumbije je prejšnjo nedeljo in ponedeljek prizadelo obilno deževje, ki je sprožilo zemeljske plazove in poplave. Številni mostovi in ceste so bili poškodovani oziroma uničeni.

Kanadska policija je v soboto potrdila, da so v bližini jezera Duffey severovzhodno od Vancouvra našli trupla treh moških, ki so jih pogrešali. Že pred tem so v ponedeljek našli truplo ženske, ki jo je odnesel plaz. Eno osebo še pogrešajo, a iskalno akcijo otežujejo vreme in razmere na terenu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V soboto so ob tem znova odprli avtocesto, ki povezuje Vancouver z odročnimi deli severnega dela province, vendar so dovoljena le nujna potovanja.

Zaradi posledic neurja in težav z dobavo so morale oblasti morale nakup goriva. Posamezniki lahko tako kupijo le 30 litrov goriva naenkrat.

V regiji še več dežja pričakujejo v prihodnjih tednih. Provinca se v zadnjem času spopada z nenavadnimi vremenskimi pojavi. Med drugim je nedavno območje prizadel neobičajen tornado, medtem ko so rekordno visoke temperature poleti v Britanski Kolumbiji zahtevale več kot 500 življenj.