Letalo je povsem uničilo skladišče trgovine Spotlight, a v njem ni bilo nobenega človeka. Foto: EPA
Letalo je povsem uničilo skladišče trgovine Spotlight, a v njem ni bilo nobenega človeka. Foto: EPA
V Melbournu strmoglavilo manjše letalo

Glede na ugotovitve preiskave je letalu odpovedal motor. Letalo je vzletelo na manjšem letališču Essendon, ki je od drugega največjega mesta v Avstraliji oddaljeno 13 kilometrov severozahodno. Letališče je namenjeno pretežno manjšim letalom.

Kmalu po vzletu je strmoglavilo na trgovinski center Direct Factory Outlet, ki pa v tistem času še ni bil odprt. V njem je že bilo nekaj zaposlenih, a nihče ni bil poškodovan. "Glede na to, kakšna ognjena krogla je nastala, je neverjetna sreča, da ni bilo nikogar v tistih trgovinah ali na parkirišču, da ni bil nihče niti ranjen," je dejal predstavnik policije Stephen Leane, poroča STA.

Ob 63-letnem avstralskem pilotu so bili na njem še štirje ameriški državljani, so poročali avstralski mediji, veleposlaništvo ZDA pa je to potrdilo. Pred nesrečo je letalo poslalo klic na pomoč.

Namenjeno je bilo na King Island v Tasmanijo, ki je od prestolnice Viktorije oddaljen približno 245 kilometrov. Leži v prelivu Bass Strait. "Danes je žalosten dan," je dejal premer zvezne države Viktorija Daniel Andrews. Po njegovih besedah je to najhujša nesreča v civilnem letalstvu v zadnjih 30 letih, piše BBC.

V Melbournu strmoglavilo manjše letalo