Truplo Antonije Bilić še vedno iščejo. Foto: YouTube
Truplo Antonije Bilić še vedno iščejo. Foto: YouTube
Dragan Paravinja čaka na izročitev Hrvaški. Foto: MUP RS

Medtem je hrvaška policija tudi danes, natanko štiri tedne od izginotja najstnice, pregledovala širše območje v zaledju Zadra in Šibenika.
Karamarko je dejal, da je izjava Paravinje, ki jo je v BiH-u podal hrvaškim policistom, "v veliki meri verodostojna", saj so našli dokaze, da je bila Bilićeva v njegovem tovornjaku. Nekaj kapljic krvi v kabini tovornjaka kaže tudi, da je bil Paravinja še nasilnejši, kot je priznal policistom.
Paravinja je hrvaškim policistom po aretaciji v BiH-u med drugim povedal, da je Bilićevo zadavil in njeno truplo odvrgel v Krko. Njegovo zgodbo so policisti sprejeli z veliko dvoma, so pa nato s pregledom tahografa tovornjaka ugotovili, da je res vozil po cestah, ki jih je omenjal.
Hrvaški notranji minister je še zatrdil, da policija preiskavo vodi, kot da je Bilićeva živa, zaradi suma, da se je zgodil umor, pa hkrati preiskujejo reko Krko in jezera ob njej. Ob tem je pojasnil, da je bila gladina Krke v času, ko je Paravinja na območju vozil tovornjak, višja za dva metra.
Gre za izjemno zahteven teren za iskanje, saj je tam veliko strug, prepadov in podzemnih jam.
Antonija žrtev trgovcev z ljudmi?
Policija je danes nadaljevala izsuševanje Brljanskega jezera, znova pa so najstnico iskali tudi na območju vasi, v kateri je živel Paravinja.

Namestnik direktorja hrvaške policije Milijan Brkić, ki je prejšnji teden v priporu v vzhodnem Sarajevu zaslišal Paravinjo, medtem v ponedeljek ni zanikal možnosti, da je bila Bilićeva morda žrtev trgovcev z ljudmi.

Bilićevo iščejo od 7. junija, ko so jo nazadnje videli ob čakanju na avtostop nedaleč od svoje domače vasi pri Drnišu. Njen sosed je policiste usmeril na modro-beli tovornjak, ki je dekletu ustavil, in pozneje so ugotovili, da ga je v tem času vozil Paravinja.

Na sodišču v BiH-u bodo medtem v sredo začeli sojenje Paravinji za poskus posilstva. Gre za primer danes 27-letne ženske, ki jo je Paravinja leta 2002 pobral, ko je čakala na avtostop v bližini Sarajeva, nato pa jo je poskušal posiliti. Paravinjo so v BiH-u prijeli 26. junija, Hrvaška pa je zahtevala njegovo izročitev, ki jo kmalu tudi pričakuje.