Na Krvavcu že pospešeno razmišljajo, kako rešiti poletno sezono. Foto: MMC RTV SLO
Na Krvavcu že pospešeno razmišljajo, kako rešiti poletno sezono. Foto: MMC RTV SLO

Na Krvavcu za zdaj obratujejo Bike park Krvavec, Plaža Krvavec in Pot pastirskih škratov.

Kot so pojasnili v RTC-ju Krvavec, so bili kljub veliki količini novozapadlega snega in že prej narejenega tehničnega snega sredi marca primorani smučišče zapreti. Ostali pa so jim stroški elektrike, nafte in vode ter preostali stroški, ki so jih doslej pokrivali z akumulacijo iztržka zimske sezone.

Med velikimi stroški gorskih centrov, ki si že dalj časa prizadevajo za državne spodbude, so navedli tudi vsakoletni remont naprav in vzdrževalna dela na terenu. Ob tem so pojasnili, da so uporabili ukrep čakanja na delo, da pa bi si od države želeli tudi druge ukrepe, ki bi jim pomagali preživeti.

V danih razmerah v RTC-ju Krvavec pripravljajo načrt preživetja za poletje z močno zmanjšanim obratovanjem. "S tem pa bo šel na minimum tudi kader. V skrajnem primeru, da bi lahko dočakali zimsko sezono, lahko napovemo najslabši možen scenarij, začasno zaprtje letovišča," so zapisali v podjetju.

V osnutku tretjega protikoronskega zakona, ki naj bi ga danes potrdila vlada, je sicer predvidena posebna finančna pomoč za žičničarje, ob tem pa tudi enomesečno podaljšanje ukrepa čakanja na delo za gostinstvo in turizem, shema subvencioniranja skrajšanega delovnega časa in turistični boni za prenočitev z zajtrkom.